Giro: Izključen zaradi prerivanja

Giro: Izključen zaradi prerivanja
10.05.2017 AVTOR: D. Z.
Komisarji so kolesarja moštva Bahrain Merida Javierja Morena po četrti etapi izključili z dirke po Italiji.

V četrti etapi so bile naše oči sicer uprte predvsem v Jana Polanca, a v glavnini se je ob vznožju zaključnega vzpona na Etno bil hud boj za pozicije.

V tem boju smo lahko opazili tudi prerivanje med Javierjem Morenom in Diegom Roso. Moreno je v tem boju Roso odrinil s cestišča. Italijan je padel in moral zamenjati kolo, etapo pa je končal z več kot 13 minutami zaostanka. Morena so po etapi izključili z dirke, tako da bo imel kapetan Vincenzo Nibali v nadaljevanju enega pomočnika manj.

“S kolegi smo bili v vrsti in kolesarji Skyja so nas prehitevali po levi strani. Rosa je hotel zapeljati v zavetrje mojega klubskega kolege, ki se je vozil pred mano. Ko je videl, da se upiram, je postal agresivnejši. Takrat sem ga odrinil. Na žalost je zaradi tega padel, ” je v izjavi za javnost dejal Javier Moreno: “Za to potezo bi se rad opravičil. Rad bi poudaril, da nisem želel povzročiti padca. Opravičujem se njemu in ekipi Sky, pa tudi mojim klubskim kolegom in sponzorjem.

Glavni menedžer bahrajnske ekipe Brent Copeland je podprl izključitev z dirke: “Do tega je prišlo v napetih trenutkih, vendar pa je Javierjevo obnašanje nesprejemljivo. V imenu ekipe se opravičujemo vsem vpletenim. ” Če Moreno po prihodu na cilj ni želel govoriti z mediji, je bil bolj zgovoren prav Rosa: “To je bila neumna poteza. Mislim, da so med prenosom vsi lahko videli, kaj se je zgodilo. Šlo je za zelo stresen trenutek na dirki. Če pa kolesar porine drugega s ceste in med gledalce je to nevarno. "

Značke: Cestno, Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ