Giro: Najdaljša etapa za ubežnike? (VIDEO)

Giro: Najdaljša etapa za ubežnike? (VIDEO)
25.05.2016 AVTOR: D. Z.
18. etapa na dirki po Italiji. Najdaljša na dirki. Vzpon v zaključku za popestritev etape.

Najdaljša etapa
Muggio bo gostil začetek 18. etape na dirki po Italiji, ki se bo končala v Pinerolu. Pinerolo je leta 2011 že gostil cilj 17. etape dirke po Franciji. Italijani so se očitno odločili, da ponvijo ta zaključek, ki se je takrat izkazal za zelo zanimivega in spektakularnega. Tokrat govorimo o najdaljši etapi na letošnjem Giru. Kolesarji bodo morali prevoziti kar 244 kilometrov.

Prvih 180 kilometrov bo bolj ali manj ravninskih. Potem sledi nekoliko bolj razgiban teren, pa spust in 20 kilometrov rahlega vzpenjanja. Vse do vznožja edinega kategorizranega vzpona. Govorimo o vzponu druge kategorije na Pramartino. Vrh leži na 925 metrih nadmorske višine, kolesarji pa ga bodo dosegli po 220 kilometrih dirkanja. Vzpon sicer ni tako zelo zahteven, kot je potem spust. Dokaz za to smo dobili na prej omenjeni dirki po Franciji.

Po poteh dirke po Franciji ...
Etapo je dobil ubežnik Edvald Boasson Hagen. Med favoriti pa je Alberto Contador napadel v spustu in poskrbel, da se je Andy Schleck znašel v težavah. Thomas Voeckler je kot vodilni v skupnem seštevku v enem izmed ovinkov zapeljal kar na parkirišče pred hišo. Povzetek etape si lahko ogledate tudi na spodaj priloženem videu.

Ob ogledu boste dobili dokaz, da je spust tehnično zelo zahteven in tudi nevaren. Od vrha vzpona do cilja pa bo dobrih 20 kilometrov. Morda bi lahko tudi na Giru videli podoben scenarij. Je pa jasno, da ima Steven Kruijswijk ogromno prednost in treh minut vsekakor ne more izgubiti. Je pa še kako odprt boj za končno drugo mesto. Morda bodo na svoj račun spet prišli tudi ubežniki.

 

 

Značke: Cestno, Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ