Giro: Spet zapleten zaključek

Giro: Spet zapleten zaključek
08.05.2018 AVTOR: D. Z.
Peta etapa na dirki po Italiji ne bi lahko spet poskrbela za manjše razlike med najboljšimi Spet na vrsti mojstri za klasike?

Drugi dan v Italiji in druga nadvse razgibana etapa. Agrigento bo gostil start, cilj pa santa Ninfa (Valle del Belice).

Etapa bo dolga 153 kilometrov. Skupno bodo morali kolesarji premagati dva tisoč metrov nadmorske višine. Kolesarji bodo morali premagati štiri vzpone četrte kategorije. Obenem pa jih čaka še vrsta krajših vzponov. V drugo polovici bo etapa precej zahtevnejša.

Prvi del etape bo po profilu nekoliko lažji. V drugi polovici pa bo kar precej bolj razgibana, dodatno težavo pa lahko predstavljajo tudi slabe in ozke ceste. Po 91 kilometrih bodo kolesarji prečkali vzpon četrte kategorije Santa Marherita di Belice. Sledil bo spust in vzpon Partanna. Po 132 kilometrih pa bodo kolesarji prišli še na Poggioreale Vecchia. To so trije kategorizirani vzponi.

Zaključek pa bo še kako zapleten. Kolesarji se bodo spuščali vse do dobrih dveh kilometrov do cilja. Zadnjih 1200 metrov bo spet potekalo na vzpon. Najstrmejši odsek pa bo kar 12-odstoten. Etapa, v kateri bi spet lahko prišlo do razlik med kandidati za rožnato majico. Vsekakor bodo do izraza spet prišli mojstri za enodnevne klasike.

Značke: Cestno, Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ