Giro: Za slovo nadvse dolga etapa

Giro: Za slovo nadvse dolga etapa
06.05.2018 AVTOR: D. Z.
Izrael bo še zadnji dan gostil dirko po Italiji. Tretja etapa se bo končala v Eilatu.

Pred kolesarji na dirki po Italiji je že tretja etapa, obenem zadnja v Izraelu pred dolgim transferjem v Italijo. Etapa se bo začela v mestu Beer Sheva, končala pa v Eilatu.

Kolesarji bodo morali premagati kar 229 kilometrov. Sicer pa nezahtevna preizkušnja, ki bo delno potekala po puščavi. Gledalci bomo lahko spoznali največji krater na svetu Ramon. Tam bo tudi edini gorski cilj. Po dobrem kilometru vzpenjanja in dobrih 120 kilometrih dirkanja bodo organizatorji podelili točke za vzpon četrte kategorije.

Sledilo bo lažje nadaljevanje in sprinterski prihod v Eilat, obmorsko letovišče ob Rdečem morju. Za “nasvidenje, Izrael ” ... in za “pozdravljena Italija ”. Etapa naj bi se končala z zaključnim sprintom glavnine, mnogi pa opozarjajo na morebiten veter, ki bi lahko spremenil marsikaj. Morda pa tudi novegaTo bo še zadnja priložnost za dokazovanje v Izraelu. Po etapi se bo kolesarska karavana namreč odpravila v Italijo, kjer se bo Giro nadaljeval v torek, torej po prvem dnevu premora, namenjenemu trasnferju. 

Značke: Cestno, Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ