Giuseppe Saronni o Tadeju Pogačarju

Giuseppe Saronni o Tadeju Pogačarju
19.06.2019 AVTOR: DZ

V intervjuju za tuttobiciweb.it je manager moštva UAE Team Emirates govoril tudi o Tadju Pogačarju: "V glavi ima nekaj več."

Gisueppe Saronni je glavni manager pri moštvu UAE Team Emirates. V intervjuju za tuttobiciweb.it pa je ocenil sezono njegove ekipe, obenem pa se seveda ni mogel izogniti vroči temi in vročemu kolesarju – Tadeju Pogačarju, ki bo v teh dneh eden izmed kandidatov za najvišja mesta v skupnem seštevku dirke po Sloveniji. Dvakrat je že bil najboljši med mladimi kolesarji:

"Bili smo pozorni in lahko smo zadovoljni, da smo ga pred tremi leti opazili in z njim podpisali pogodbo. Seveda se moram zahvaliti prijatelju in nekdanjemu kolesarju Andreju Hauptmanu, ki je Fabrizia Bontempija opozoril na tega fanta," je dejal Saronni, ki je v karieri dvakrat dobil dirko po Italiji, na kateri je dobil kar 24 etap. Med drugim pa je postal tudi svetovni prvak. O Pogačarju pa je še dodal:

"Verjemite mi. Ko je ta fant stal pred mano, sem takoj spoznal, da imam opravka z nekom, ki odstopa od povprečja. V glavi ima nekaj več. Prav veliko ga ne moremo naučiti, lahko ga samo podpremo in mu sledimo." Seveda ga bo pozorno spremljal že zdaj na dirki po Sloveniji. Prav zanimivo. Pogačar na vprašanje, če bo morda že letos nastopil na dirki po Španiji, ni odgovoril, da ga tam zagotovo ne bo. Morda pa bodo pri ekipi spet spremenili načrte.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ