Giuseppe Saronni: "Tadej je naš junak leta, a ne samo naš"

Giuseppe Saronni: "Tadej je naš junak leta, a ne samo naš"
17.10.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

"Tadej je zagotovo naš junak leta, a ne samo naš. Je nov obraz svetovnega kolesarstva," je o Pogačarju dejal legendarni član UAE Team Emirates Giuseppe Saronni.

"Če gledam z vidika pravega italijanskega navijača, obžalujem samo to, da Tadej ni Italijan."
Giuseppe Saronni o Tadeju Pogačarju
Nekdaj izjemni kolesar Giuseppe Saronni je še vedno vidnejši član moštva UAE Team Emirates – za to ekipo vozita Jan Polanc in Tadej Pogačar – in vsekakor ima pomembno besedo pri vsem skupaj. Saronni je v intervjuju za tuttobiciweb.it govoril o sezoni, v kateri so njegovi kolesarji dosegli 27 zmag, 34 drugih mest in 29 tretjih. Največ, kar osem jih je prispeval Tadej Pogačar. Alexander Kristoff jih je prispeval sedem, Diego Ulissi – zmagovalec dirke po Sloveniji – pa štiri.

"Naredili smo korak naprej, pa čeprav bi morala taka ekipa doseči še kaj več. Pa čeprav imamo nekaj razlogov za zadovoljstvo," je dejal Saronni in se seveda takoj spomnil na izjemne Pogačarjeve predstave: "Tadej je zagotovo naš junak leta, a ne samo naš. Je nov obraz svetovnega kolesarstva. Ni dano vsakemu, da pri 21 letih doseže kaj takega. Zdaj pa se začne najtežji del. To bo moral potrditi in obenem ostati trdno na tleh."

"Je nov obraz svetovnega kolesarstva. Ni dano vsakemu, da pri 21 letih doseže kaj takega. Zdaj pa se začne najtežji del. To bo moral potrditi in obenem ostati trdno na tleh."
Giuseppe Saronni o Tadeju Pogačarju

Seveda je Saronni navdušen nad kolesarjem, ki je dirko po Španiji, potem ko je dobil tri etape končal na tretjem mestu. Obenem je osvojil belo majico najboljšega med mladimi kolesarji. "Določeni rezultati so izjemni in moramo mu priznati, da je izjemno močan. Če gledam z vidika pravega italijanskega navijača, obžalujem samo to, da Tadej ni Italijan, pa čeprav je ekipa nadvse mednarodna." Pogačar je tako del nove generacije, ki je nadvse uspešna.

Celo dve leti mlajši Remco Evenepoel je neverjetno blestel. Tu so Van der Poel, Bernal, Sosa, Hirschi … "Zelo spoštujem dosežke Evenepoela in Van der Poela, a to, kar je Tadej počel pri 21 letih je nekaj več. Tega ne govorim samo zato, ker je naš kolesar, ampak zato, ker imajo njegove zmage pravo težo. Res gre za preporod mladih kolesarjev, a boljši od Pogačarja je samo Egan Bernal, ki je pri 22 letih dobil Pariz-Nico, dirko po Švici in dirko po Franciji."

Saronni je pohvalil tudi Jana Polanca in se spomnil njegovih dveh dni v rožnati majici. Obenem pa je omenil še nekatere mlade kolesarje v ekipi. Tudi 21-letnega Jasperja Philipsena. Razočaran je zgolj nad Fernandom Gavirio, ki pa se je ukvarjal s poškodbo kolena, nad Danom Martinom in Sergiom Henaom. V ekipo pa zdaj prihajajo še Richeze, De la Cruz, McNulty, Dombrowski, Bjerg in Formolo.

"Res gre za preporod mladih kolesarjev, a boljši od Pogačarja je samo Egan Bernal, ki je pri 22 letih dobil Pariz-Nico, dirko po Švici in dirko po Franciji."
Giuseppe Saronni o Tadeju Pogačarju


UAE Team Emirates 2020: Jan Polanc, Tadej Pogačar, Camilo Andres Ardila, Fabio Aru, Mikkel Bjerg, Tom Bohli, Sven Erik Bystrom, Valerio Conti, Rui Costa, Alessandro Covi, David De la Cruz, Joe Dombrowski, Davide Formolo, Fernando Gaviria, Sergio Henao, Alexander Kristoff, Vegard Stake Laengen, Marco Marcato, Brandon McNulty, Yousif Mirza, Juan Sebastian Molano, Cristian Camilo Munoz, Ivo Oliveira, Rui Oliveira, Jasper Philipsen, Edward Ravasi, Aleksander Riabušenko, Maximiliano Richeze, Oliviero Troia in Diego Ulissi.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ