Glavni mož o Skyu in spremembah

Glavni mož o Skyu in spremembah
22.12.2014 AVTOR: D. Z.
Pri spletnem portalu cyclingnews.com so opravili ekskluzivni intervju z glavnim menedžerjem Skya Davom Brailsfordom.

Celotna ekipa Sky – letos je z izjemno drugega mesta Christopherja Frooma na dirki po Španiji – zaostala za pričakovanji, se je v pripravah na sezono 2015 mudila na Majorki, kjer so jih obiskali tudi nekateri mediji. Pri cyclingnews.com so z glavnim menedžerjem ekipe Davom Brailsfordom opravili daljši pogovor. Izpostavili smo nekaj njegovih odgovorov.

Brailsford o šesti sezoni moštva Sky
Pred nami je že šesta sezona. V tem času smo se razvijali, a kdaj pa kdaj moraš na vse skupaj pogledati s svežim parom oči. To sem vedno poskušal storiti pri tem, kaj počnemo in kako to delamo. Opravili smo veliko analiz. In potem moraš pred novo sezono vse skupaj sestaviti v celoto.

Brailsford o spremembah
Naredili smo nekaj sprememb med osebjem. Pripeljali smo nekaj ljudi, ki bodo gledali na stvari z drugačnega zornega kota. Pomembno je, da na situacijo pogledamo drugače, vpeljemo sveže ideje. Poskušam si predstavljati, da je to, kot bi vstopil v novo ekipo, kot pa da govorim o evoluciji obstoječe. Gre za to, da na določene stvari pogledamo, kot da gre za prvi dan obstoja in da se potem vprašamo, kako naprej.

Brailsford o naslednji dirki po Franciji
Kot ekipa smo se odločili, da je prav, da Chris Froome cilja na Tour. Chris je izjemen hribolazec in izjemen kronometrist. Mislim, da ga nima česa biti strah. Poleg tega, če želiš veljati za odličnega kolesarja za etapne dirke, potem se moraš znati soočiti z vsemi trasami in različnimi tereni. Rezultat sam nas ne sme skrbeti. Gre za pristop, kako izboljšati možnosti za zmago. To je najbolj pomembno. Ko pogledaš proti naslednjemu Touru. Chris, Quintana, Nibali in Contador. Vsi se bodo neposredno udarili za zmago. To bo neverjetno napeto. To je tisto, kar si vsi želijo. Naj zmaga najboljši.

Brailsford o Bradleyju Wigginsu
Neverjetno je, ko zasleduje nek cilj in trenutno ima v mislih Pariz-Roubaix. Kako razmišlja o Roubaixu in o tem, kaj mora storiti, je neverjetno. Če mu bo uspelo zmagati še tam, potem se bo zares zapisal med velikane tega športa.

Brailsford o novih pristopih
Vemo, da veliko ekip zdaj že trenira podobno kot mi. Zato je čas, da poiščemo nove načina treninga. To je zelo zabavno in je tudi najpomembnejše.

Brailsford o preteklih uspehih
Mislim, da sta za nami dve sezoni, ko je vse potekalo po načrtih. V seriji smo po dvakrat dobili dirke Pariz-Nica, Romandijo, Dauphine in Tour. Če se ozremo proti začetku sezone, ko je Ian Stannard dobil Omloop Het Nieuwsblad. Vsi smo si meli roke, češ, zdaj pa bomo dobili eno klasiko. Potem pa si je ob padcu, za katerega ni bil kriv, poškodoval hrbet. Mislim, da je to zaznamovalo našo sezono. Richie je bil na Tirreno-Adriatico zelo dober, potem pa je zbolel in je moral izpustiti Giro. Chris se je ukvarjal s padci, Geraint Thomas je padel na dirki Pariz-Nica. Kljub zahtevni sezoni, pa smo videli nekaj odličnih predstav. Bradley je postal svetovni prvak. To je bila ena izmed najboljših predstav v zgodovini našega kluba. Froome je dobil dirko po Romandiji in Omanu. Karakter, ki ga je pokazal na Vuelti, je bil dober za moralo celotne ekipe. Kako se je boril, se vračal na tistih vzponih. To je bilo pomembno za moralo. To je pomenilo, da smo sezono končali v vzponu in to nas je spremljalo tudi v teh mesecih.

Brailsford o pripravah na sezono 2015
S potekom prvih skupnih priprav sem zelo zadovoljen. Prišli so novi kolesarji, kar je vedno dober znak in vsi so polni energije. Ko so za tabo sezone polne uspehov in potem ena ne tako dobra sezona, potem si še bolj motiviran in vsi pokažejo prave sposobnosti.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ