Gledalka po sedmih mesecih ostaja paralizirana

Gledalka po sedmih mesecih ostaja paralizirana
18.11.2014 AVTOR: D. Z.
Na aprilski dirki po Flandriji je prišlo do hude nesreče, ko se je Johan Vansummeren zaletel v gledalko. Ta bo ostala paralizirana.

Marie Claire je ime nesrečni gledalki, ki jo je na dirki po Flandriji po vsega 60 kilometrih dirkanja zbil Johan Vansummeren. Gledalka je bila kasneje dolgo v kritičnem stanju. Veliko se je govorilo predvsem o hudo poškodovanih možganih.

V umetni komi je bila več kot en mesec. Zdaj pa je, več kot sedem mesecev po hudi nesreči, spregovoril tudi njen mož Philippe. Priznal je, da bo njegova žena preostanek življenja preživela na vozičku. Poškodbe so bile tako hude, da naj bi bil prizadet njen govor, obenem pa je paralizirana tudi celotna desna stran telesa.

»Takoj po tem, ko se je Marie Claire zbudila iz kome sem govoril z zdravniki, ki so mi vseskozi dajali upanje, a je bilo tudi to zaman. Pred dvema tednoma sem spoznal resnico. Stanje Marie Claire se ne bo nikoli več izboljšalo. Potrebovala bo 24-urno oskrbo. Sam sem se že v bolnišnici naučil vsega, kar bo tudi potrebovala. A zdravljenje je bilo zelo drago. Plačali smo že več kot deset tisoč evrov, nadomestila pa še nismo prejeli, « je dejal Philippe. »Zaradi preiskave o krivdi je vse blokirano. Tudi zavarovanje za invalidnost zaenkrat ne pomaga. Vse dokler ne bo končne odločitve, « je še dodal Philippe.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ