Golte bodo gostile prvi letošnji vzpon za amaterje

Golte bodo gostile prvi letošnji vzpon za amaterje
19.05.2015 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Naslednji konec tedna na sporedu Vzpon na Golte, prvi letošnji vzpon za Pokal Slovenije med amaterskimi kolesarji.

Dirka šteje za Pokal Slovenije v vzponu za kategorije amaterji, ženske in masters.
Tekme pa se lahko udeležijo vsi rekreativni kolesarji, tudi kolesarji brez klubov in licenc.

Start vzpona bo od 10. uri pred Upravno enoto v Mozirju.

Predprijave so možne do petka 29. 5.2015Razpis in več informacij najdete na spletni strani KD Alpe.

Zadnja majska nedelja je rezervirana za Vzpon na Golte, kjer so se lansko leto najboljši hribolazci med amaterskimi kolesarji pomerili za naslove državnih prvakov. Tokratni vzpon šteje za Pokal Slovenije, prvi v letošnjem koledarju, tekme pa se lahko udeležijo vsi rekreativni kolesarji.

Iz Mozirja do Alpskega vrta na Golteh
Start bo ob 10. uri iz Mozirja. Pred kolesarji je 13 km vzpona - od letečega starta do cilja pri Alpskem vrtu z višinsko razliko 975 m. Prvi del trase je precej razgiban in ponuja menjave ritma. Naklon v povprečju znaša 7 %, na najbolj strmem odseku tik pred ciljem pa se povzpne nad 20 %. Prav zadnji del trase zna tudi letos odločati o najhitrejšem oziroma najhitrejši kolesarki.

Lani najhitrejša Marjan Jauk in Ajda Opeka, vzpon na Golte prevozil tudi Nibali

Preko 170 kolesarjev se je lani konec junija pomerilo na državnem prvenstvu, traso pa sta najhitreje prevozila Marjan Jauk v absolutni moški konkurenci s časom 40:58 in Ajda Opeka med ženskami s časom 50:11. Atraktiven vzpon po svoji zahtevnosti prekaša celo vzpone na Vršič, Roglo in Krvavec, v preteklosti pa so se z njim spopadli tudi nekateri največji kolesarji svetovnega formata. Golte so leta 2011 gostile cilj kraljevske etape Dirke po Sloveniji, na dirki pa je takrat med drugim nastopil Vincenzo Nibali, zmagovalec vseh treh največjih etapnih dirk – Toura, Gira in Vuelte.

Priljubljena izletniška točka

Golte brez dvoma zelo dobro poznajo ljubitelji belih strmin, vse bolj priljubljena izletniška točka pa postaja v poletnih mesecih. V letnem času je zelo obiskan Alpski vrt s tipično floro in favno, sicer pa Golte ponujajo številne aktivnosti v naravi – od gorskega kolesarjenja, plezanja, padalstva in pohodništva do adrenalinskega »zip line-a «. Prav zadnji majski vikend bo planota gostila gorski tek Trail Golte.

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ