GoPro kamere spet na Touru, tokrat tudi s sliko v živo

GoPro kamere spet na Touru, tokrat tudi s sliko v živo
01.07.2015 AVTOR: Matej Zalar
Podjetje GoPro je doseglo dogovor z organizatorji Toura in skupino Velon in bo zopet namestilo kamere na kolesa udeležencev Toura.
Pogovorov so se odločili predstavniki skupine Velon (združenje profesionalnih ekip), organizatorjev Toura ASO in podjetja GoPro in spet dosegli dogovor, ki bo gledalcev zagotavljal drugačen vpogled v dirkanje. 

Vsako etapo bo vsaj osem kolesarjev dirkalo z nameščenimi kamerami, posnetke pa bodo uporabili za oddaje pred in po etapah Toura. Dobili jih bodo v vseh državah, ki prenašajo Tour, tako da bo z njmi razpolagal tudi RTV. Poleg zdaj že uveljavljenih posnetkov iz avtov in s kamer, nameščenih na kolesih, bodo poizkušali posnetke uporabiti tudi pri prenosu v živo, in sicer med nevtralno vožnjo pred štartom druge etape v Utrechtu.

uploaded


Velon je s pogodbo, ki jih k sodelovanju z GoProjem zavezuje do konca leta 2015, dobil precejšen finančni in tehnoliški priliv. Kamere bodo tako lahko uporabljali tudi na drugih dirkah, če se bodo s tem strinjali organizatorji.

V preteklih dneh je med vodstvom Velona in ASOm prišlo do zaostritve odnosov, saj ne delijo istih pogledov na vizijo UCI-ja za razvoj kolesarstva med leti 2017 in 2020. Problem je seveda v denarju in načinu financiranja, saj ekipe vztrajajo, da je nevzdržno, da so odvisne le od sponzorskega denarja, celoten finančni izplen največjih dirk pa ostaja v rokah organizatorjev in krovne organizacije. Želijo si plačanih nastopov na dirkah, nekako v stilu teniških turnirjev, kjer organizatorji igralcem plačujejo za prihod na turnir.

Očitno pa so uspeli najti skupni jezik pri vprašanju uporabe kamer GoPro, ki bo finančno bogato nagradila vse udeležene v poslu. Direktor marketinga GoProja Todd Ballard je dejal: "Kolesarstvo je eden najbolj zanimivih ekipnih športov, najboljši dogodki pa se velikokrat zgodijo stran od pozornosti kamere. Preko partnerstva z Velonom bomo lahko v središču akcije in šport približali milijonom oboževalcev po svetu."

V spodnjem videu si lahko ogledate najboljše posnetke z lanskega Toura.
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ