Gorazd Penko o novi ekipi: “Za ohranjanje stika s svetovnim kolesarstvom”

Gorazd Penko o novi ekipi: “Za ohranjanje stika s svetovnim kolesarstvom”
22.11.2019 AVTOR: DZ, foto: Tit Košir

"Neke vloge se bodo v ekipi spreminjale. Vse to gre v nekem smislu v dobrobit slovenskega ženskega kolesarstva." To so bile beseda Gorazda Penka ob predstavitvi nove ekipe ALE BTC Ljubljana.

"Dva razloga sta. Ohranjanje stika s svetovnim ženskim kolesarstvom in promocija s katero oba naša slovenska partnerja pridobita ogromno. Vemo, da je Ale svetovna blagovna znamka, ki drese proizvaja za dve tretjini profesionalnih ekip tudi pod drugo blagovno znamko. Že samo pojavljanje ob taki blagovni znamki je določen compliment in seveda velika priložnost za oba naša glavna pokrovitelja do zdaj."

Gorazd Penko je na predstavitvi nove, združene italijansko-slovenske ekipe Ale BTC Ljubljana priznal, da so lahko samo z združitvijo ostali med elito v ženskem kolesarstvu. UCI je krepko zaostril pravila igre. Pogoje zaenkrat izpolnjuje samo osem ekip in med temi je tudi nova ekipa, v kateri Penko ne bo imel vloge vodje, ampak bo športni direktor.

"Še naprej bom bdel nad neko organiziranostjo v ekipi. Imamo tudi specialne vloge znotraj ekipe. Z legendo španskega kolesarstva pa bova tudi odgovorna za trening nekaterih tekmovalk. 
Bo tako, kot so dogovorjeni v vseh najboljših ekipah. Naš cilj je biti med najboljšimi tremi med posameznicami v World Touru. Vemo, da lahko to doseže samo Marta Bastinelli. Vse naše, pa tudi vse ostale tekmovalke bodo imele priložnost na vseh drugih dirkah, kajti Marta sama ne more startati na vseh 120 dirkah, kolikor jih ima ekipa v programu."

Štiri Slovenke bodo upale, da bodo dobile čim več priložnosti. Izstopa seveda Eugenia Bujak, ki je tudi slovenska državna prvakinja: "Pričakujem, da bomo zelo dobro dirkali. Da se bomo razumeli. Da bomo imeli skupni cilj, torej dobiti čim več dirk. Sigurno bo nekaj novega za vse. Ekipa bo World Tour. Me tega še ne poznamo. Vse bo šlo na boljše. Organizacijo, dirke. Dobili bomo vse, kar potrebujemo najboljše."

Urša Pintar se veseli predvsem sodelovanja z izkušenimi kolesarkami, kot sta Marta Bastianelli in nekdanja svetovna prvakinja Tatiana Guderzo: "Za nas je to kar velik korak. Mislim, da se nam je tu ponudila kar lepa priložnost, ki jo bomo vsekakor dobro izkoristile. Med nami je bivša svetovna prvakinja Tatiana Guderzo, pa Marta Bastianelli, ki je dobila dirko po Flandriji. Imata ogromno izkušenj z največjih dirk, tako da skupaj lahko tvorimo kar dobro ekipo."

Tu je še mlada Urška Bravec, pa še Urška Žigart, ki je potrdila: “Nekako se počutim vseeno domače, ker je pol ekipe ostalo enake. Zame je to čisto nova izkušnja, saj sem celotno kariero preživela v domačem klubu BTC City Ljubljana. Zdaj grem, recimo na tuje. Ne vem, kaj pričakovati, ampak prvi vtisi na tem team buildingu so bili super in pričakujem, da bomo kot ekipa letos res dobro sodelovale.” Več o celotni predstavitvi, tudi več o kolesarkah, pa o tem, kaj pravi vodja ekipa pa v naslednji številki revije Bicikel.com.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ