Gorazd Penko o združitvi BTC City Ljubljana

Gorazd Penko o združitvi BTC City Ljubljana
07.10.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

"Združitev je za oba glavna pokrovitelja pomemba z dveh vidikov. Z naše strani je pomemba zaradi stika s svetovno konkurenco," je povedal Gorazd Penko.

Gorazd Penko se je ob koncu svetovnega prvenstva v pogovoru za Val 202 pogovarjal o zdaj že bližnji prihodnosti. Na dan je namreč prišla novica, da se bo ženska ekipa BTC City Ljubljana združila z moštvom ALE Cipollini. Zaradi sprememb, ki jih uvaja Mednarodna kolesarska zveza so bili v Ljubljani primorani v združitev, saj v nasprotnem primeru ne bi mogli ostati med ekipami svetovne serije. Tu so zbrane mislil Gorazda Penka, glavnega moža v ekipi BTC City Ljubljana, ki se bo v naslednji sezoni imenovala Ale BTC Ljubljana.

O prvih pogovorih o združitvi
Zgodba se je začela na začetku leta, ko smo pred prvo klasiko čakali na sestanek športnih direktorjev. Z italijanskimi šefi ekip smo se pogovarjali o novih spremembah. Moje mnenje je očitno v spominu ostalo šefu ekipe ALE Cipollini. Ko smo bili maja na dirki po Burgosu, Durangu in Baskiji je prišel do mene in me vprašal, če se še spomnim, kakšna je bila moja ideja. Predlagal je, da bi naslednje leto združili moči in tudi finance. Jasno. Potem sva oba imela nalogi, da s šefi in sponzorji govorimo o tem predlogu. Konec maja, tik pred maratonom Franja smo s sponzorji sprejeli odločitev, da se združimo. To je bila edina varianta, da ostanemo v svetovni seriji. Potem smo se ukvarjali s tistimi manjšimi podrobnostmi. Torej s sestavo ekipe z naše strani in iz njihove strani. Nekako je potem prišlo do podpisa pogodb dober mesec pred svetovnim prvenstvom oziroma še v času, ko je UCI zahteval časovne roke za podpise pogodb.

O posledicah za ljubljansko ekipo
Ne skrbi me. Združitev je za oba glavna pokrovitelja pomemba z dveh vidikov. Z naše strani je pomemba zaradi stika s svetovno konkurenco. Kar se tiče sponzorjev, ki iščejo prepoznavnost je samo z našo ekipo ne bi nikoli dobili toliko, kot jo bosta glavna sponzorja z združeno ekipo. Resda bo BTC Ljubljana izgovojeno na drugem mestu, vendar pa bo reklama po celem svetu. Vsepovsod, kjer ima tudi lastnik te blagovne znamke prodajna mesta. Nekako pomeni, da z vseh vidikov zadošča interesom, ki ga imajo vsi pokrovitelji. Tudi nam pa je interes, da najboljše tekmovalke, ki jih premoremo ostanejo v stiku s svetovno sceno, saj narediš avtomatsko korak nazaj, če ne veš, kako hitri so najboljši. Kar se promocije tiče. Večje skoraj ne bi mogli dobiti, saj Italijani v to stvar prinašajo skorajda štirikrat več denarja.

O morebitni podrejeni vlogi
Če so nas povabili zraven, to za nas pomeni dodatno priznanje za nas in za dosežke. V nasprotnem primeru nas sploh ne bi povabili zraven.

O svoji vlogi
Pomembno je, da se zadosti pogoji, da so tekmovalke zraven. Konkretno. Sam dogovora sploh še nisem podpisal z italijanskim partnerjem. Tudi italijanski šef ekipe ga še ni. Tudi on bo to storil zadnji. Zgodba pa je nekoliko širša. Tu je nekaj pokroviteljev, ki so že pri moških selekcijah sodelovali z mano. Ti imajo veliko zaupanja v KD Rog in v slovensko kolesarstvo. Poznamo se že vrsto let in tudi oni so lastnikom podjetij predlagali, da pridemo skupaj.

O izzivih in priložnosti za Slovenke
Izziv je. Kaj bo prinesel, bomo videli. To je lahko tudi motivacija za mlajše generacije, ki se odločijo za tako težek šport. Vemo, da so bile Slovenke vedno pogumne in to je šport za pogumna, trdoživa in drzna dekleta. Lahko je ta združitev dodatna motivacija, kajti čez nekaj let zaslužki v ženskem kolesarstvu ne bodo tako zanemarljivi.

O skrbi za mlade v Sloveniji
Delo z mladimi v KD Rog ostaja osnova tako na moškem kot na ženskem področju. Na to gledam kot na dodatno motivacijo za ostala dekleta. Da se nekaj premika naprej. Na bolje v ženskem kolesarstvu v Sloveniji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ