Gorazd Penko: BTC in Ljubljana takoj prižgala zeleno luč

Gorazd Penko: BTC in Ljubljana takoj prižgala zeleno luč
21.11.2014 AVTOR: D. Z.
Gorazd Penko je rakzril nekaj skrivnosti glede organizacije dirke po Italiji za ženske, ki bo dva dni gostovala v Ljubljani.
Gorazd Penko je letos kolesarke moštva BTC City Ljubljana odpeljal na italijanski Giro za ženske in tam se je pozanimal, koliko stane, če hočeš gostiti kakšno izmed etap te preizkušnje. In hitro je prišlo do dogovora. Kot smo že pisali bo 26. dirka obiskala Slovenijo. A ne samo to.

"Prava dodana vrednost je ta, da bo Ljubljana gostila start dirke. Giro je že gostoval v Mendrisiu, a zgolj ena izmed etap. Do zdaj pa se še ni začel v tujini. To bo prvič in prav zato o tem pišejo številni mediji, ki govorijo o Ljubljani," je pojasnil Gorazd Penko, ki je takoj po prvem pogovoru z organizatorji projekt predstavil nekaterim vlagateljem, ki so v tem hitro videli priložnost.

Nenazadnje kotizacija znaša vsega 20 tisoč evrov na etapo. Ljubljana bo gostila dve etapi. "Ko sem v BTC-ju in v mestu omenil številke, je bila luč za ta projekt takoj prižgana," je še priznal Penko. Trasa je tudi bolj ali manj določena. Prolog bo potekal po Slovenski cesti v središču mesta. Dolg bo 2,1 km. Druga etapa se bo začela v Kamniku, speljana pa bo v nasprotni smeri krajše verzije Maratona Franje, tako da prav posebno zahtevna ne bo.

"Vsi mislijo, da je dirka lahko zanimiva, samo če je težka, vendar to ni res. Poleg tega bo že naslednji dan, ko bodo kolesarke šle v Italijo, na sporedu ena izmed najtežjih etap, če ne celo najtežja," je še pojasnil Penko in priznal, da se je za to traso odločil tudi zato, ker ima v teh krajih zveste ljudi, na katere lahko vsako leto računa vsako leto, ko mu pomagajo pri izvedbi Franje. "Organizacija Franje je bistveno zahtevnejši projekt. Cestne zapore trajajo po štiri ure, tu pa bo šlo vse bistveno htireje mimo," je še zaključil Penko.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ