Gorazd Penko: Izboljšati Polonino uvrstitev

Gorazd Penko: Izboljšati Polonino uvrstitev
06.10.2016 AVTOR: D. Z.
Na SP se bodo najprej predstavile članice moštva BTC City. Tudi tokrat na ekipnem kronometru. Vodil jih bo selektor Gorazd Penko.

"Nekam v neznano "
Svetovno prvenstvo v cestnem kolesarstvu se bo začelo že v nedeljo, 9. oktobra. Takrat bosta na sporedu moški in ženski ekipni kronometer. Tudi tokrat bomo na startu imeli slovensko ekipo. To bo ženski BTC City Ljubljana.

“Prvi se odpravljamo tja. Gremo nekam v neznano, saj še nikoli nismo nastopili na tako ekstremnem področju. To je, kot bi se na šest ur dolg trening odpravili brez pumpe in zračnice. Poskušali se bomo pripraviti, da bo nepredvidljivih stvari čim manj, ” je skušal pojasniti Gorazd Penko. Lani je ekipa v ekipnem kronometru zasedla osmo mesto.

Izboljšati 44. mesto
??????? “Tudi, če bi bilo na startu na primer 40 ekip, bi bili razočarani z mestom, slabšim od desetega. Sem bodo prišle samo tiste ekipe, ki si pač upajo priti. Mnogi si ne upajo priti na start. Po realnih ocenah nam sedmo, morda osmo mesto pripadata. Kaj več bi bilo presenečenje, ” je še dodal Penko. Potem je tu kronometer. Tokrat slovenskih predstavnic ne bo.

Zato pa bosta dve kolesarki na cestni dirki. To bosta Urša Pintar in Polona Batagelj, ki še vedno drži najboljšo žensko uvrstitev. To je 44. mesto. “Na dirkah World Toura sta največ pokazali, saj sta se uvrščali v prvo polovico. Cilj je izboljšati Polonino uvrstitev. To je mogoče, čeprav v ekipi ni sprinterke. Je pa jasno, da bodo dirko krojili vročina, veter in nepredvidljiv teren, ki ga bomo sponzali šele ob prihodu, ” je še dejal Penko.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ