Gorazd Štangelj izbral potnike za EP, glavni adut bo Grega Bole

Gorazd Štangelj izbral potnike za EP, glavni adut bo Grega Bole
07.09.2016 AVTOR: Matej Zalar
Gorazd Štangelj je izbral šesterico, ki jo bo odpeljal na evropsko prvenstvo v Francijo. Proga najbolj ustreza Gregi Boletu.

Letos bodo na evropskem prvenstvu, ki bo v francoskem Plumelecu prihodnji teden, prvič nastopili tudi kolesarji v kategoriji elite. Zasedba bo zelo močna, med drugim bodo v Franciji dirkali tudi Peter Sagan, Philippe Gilbert in Michal Kwiatkowski, za visoka mesta se bo borila tudi slovenska šesterica.


Gorazd Štangelj je imel pri izbiri nekoliko zvezane roke, saj zaradi klubskih obveznosti nekaj kolesarjev ni na voljo za EP. Tako bodo v Francijo odpotovali Grega Bole kot kapetan ekipe, možnosti za dober rezultat bosta imela tudi Jan Polanc in Matej Mugerli, Jani Brajkovič, Jure Golčer in Jan Tratnik pa bodo pomočniki. Tratnik bo dirkal tudi v kronometru, kjer mu bo družbo delal najboljši Slovenec ta hip – Primož Roglič.


Roglič je po OI napovedal, da bo izpustil evropsko prvenstvo, a se je očitno premislil in bo na voljo Gorazdu Štanglju v Franciji. Kronometer bo krajši kot v Riu, zato bi moral Rogliču še bolj ustrezati kot olimpijski.


Štangelj je pojasnil svojo izbiro. "Vseh kolesarjev nisem imel na voljo, saj imajo nekateri klubske obveznosti. Vsekakor bo naš glavni adut Bole, ki mu je proga pisana na kožo. Prav tako računamo, da se do dobre uvrstitve glede na konfiguracijo proge lahko prebijeta tudi Mugerli in Polanc, drugi pa bodo pomočniki. Tudi Brajkovič, ki je bil ne glede na to, da že nekaj časa ni imel prave dirke, pripravljen pomagati. Zagotovil mi je, da se bo dobro pripravil in se povsem posvetil ekipi, " je pojasnil nekoliko presnetljiv izbor predvsem Brajkoviča, ki se vrača v reprezentanco.


A slovenski selektor ne bo potoval v Plumelec z ekipo, saj bo z Astano na Eneco Touru, tako da bo vlogo selektorja opravljal Andrej Hauptman. V ženski konkurenci bodo nastopile Polona Batagelj, Urša Pintar in Špela Kern, številčna bo tudi zasedba v mladinskih kategorijah. Pri mlajših članih bodo nastopili David in Gorazd Per, Izidor Penko, Matic Grošelj, Jon Božič in Gašper Katrašnik. Mladinsko ekipo pa sestavljajo Jaka Primožič, Tadej Pogačar, Žiga Jerman, Nik Čemažar, Žiga Horvat in Martin Lavrič in dekleta Karin Penko, Katja Kerpan in Hajdi Zajc.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ