Gorazd Štangelj: Pričakovanja morajo biti visoka

Gorazd Štangelj: Pričakovanja morajo biti visoka
11.08.2016 AVTOR: D. Z.
"Pričakovanja morajo biti vedno visoka," je po odpeljanem kronometru Primoža Rogliča dejal selektor Gorazd Štangelj.

Primož Roglič je bil, gledano z rezultatskega vidika, najuspešnejši slovenski kolesar na olimpijskih igrah v Riu. V vožnji na čas je zasedel deseto mesto in je tako izpolnil pričakovanja in napovedi pred nastopom. S tem je bil zadovoljen tudi Gorazd Štangelj.

»Rezultati Primoža Rogliča nas vse zadovoljujejo in nam dajejo. Ostali fantje so isto dali vse od sebe. Morda smo od njih pričakovali preveč. Dejstvo je, da doma nimamo boljših kolesarjev. To so olimpijske igre. Tekmovalci še zdaleč ne pridejo zgolj sodelovati, ampak tekmovati. Stanje je takšno in moramo biti s tem zadovoljni, « je po kronometru dejal Štangelj. Na začetku sezone se je govorilo celo o morebitni medalji na cestni vožnji, vendar pa Simon Špilak tokrat ni bil konkurenčen najboljšim.

Roglič pa je z desetim mestom izpolnil pričakovanja. »Pričakovanja morajo biti vedno visoka. To je edina motivacija za popotnico. Tako za nas, ki smo stali ob strani, kot za kolesarje. Pričakovanja so več kot izpolnjena. Primož je popoln zelenec med svetovno elito. « A vendarle so mnogi po tiho upali, da se bo Roglič potegoval za višja mesta, še posebej zato, ker je na Giru pokazal, da ni prav nič slabši od Toma Dumoulina.

Nizozemec je dirko končal na drugem mestu. »Če bi rekel, da si nismo želeli še več, bi se zlagal. Na polovici kronometra so se apetiti še povečali, vendar pa je realno stanje tako.  Primož je dal vse od sebe. Tudi ostali na igre niso prišli sodelovati, ampak se potegovati za medalje. Mislim, da je pred njim lepa prihodnost, da lahko še kaj doda. Takoj po cilju je izrazil željo po ponovnem nastopu. Želi dokazati še več. «

A vendarle na kronometru vse le ni potekalo po pričakovanjih. Med samim kronometrom se je očitno pokvarila radijska postaja in tako je Roglič ostal brez navodil iz avtomobila: »Primož ni zatajil, radio pač je. Do živega mu je prišla voda. Vendar, to šele v finalu. Šele v zadnjem delu smo izgubili povezavo z njim, vendar smo mu na klanec dajali podatke skozi okno. To pa ni vplivalo na njegov rezultat. «

Značke: Cestno
Komentarji
Therion 12.08.2016 16:17

"Po 20. kilometrih mu je odpovedala radijska povezava" V temlem vidimo samo to, da ostalih 35 km sploh ni potreboval selektorja Štangelja. Gorazd je prišel le po dnevnice EUR v očeh. Tukaj pa deklamira o neki motivaciji skozi okno. Kaj so na vzponih 1.3km in 2.1km vozili vzporedno pa se drli nanj, kot, da jih je itak vse slišal pod čelado neodločen ja bravo. Po trasi se vidi, da mu je crknilo na spustu iz Grota Funda 1x.  Roglič je 35 km odpeljal brez vsake nadaljnje navigacije in pristal na 10. MESTU!!! Če to ni USPEH!!! Tole skozi okno na obroke je lahko samo motnja. Ni to navadna etapna cestna dirka.

image

kovit 12.08.2016 21:44

škoda ker na svetu še ni vaserdiht radijev...fant ma smolo s tehniko oziroma s tistimi ki mu to rihtajo , teh amaterjev se losa pa bo ZMAGOVALEC.

bobo 13.08.2016 00:30

Malo dlje smo rabili, ampak na koncu smo le našli dežurnega krivca, skledo za pljuvanje in zlivanje žolča.
In spet iz kauča vemo več kot uni v avtu...
Anbilivbl !!!

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ