Gorazd Štangelj: Pričakovanja morajo biti visoka

Gorazd Štangelj: Pričakovanja morajo biti visoka
11.08.2016 AVTOR: D. Z.
"Pričakovanja morajo biti vedno visoka," je po odpeljanem kronometru Primoža Rogliča dejal selektor Gorazd Štangelj.

Primož Roglič je bil, gledano z rezultatskega vidika, najuspešnejši slovenski kolesar na olimpijskih igrah v Riu. V vožnji na čas je zasedel deseto mesto in je tako izpolnil pričakovanja in napovedi pred nastopom. S tem je bil zadovoljen tudi Gorazd Štangelj.

»Rezultati Primoža Rogliča nas vse zadovoljujejo in nam dajejo. Ostali fantje so isto dali vse od sebe. Morda smo od njih pričakovali preveč. Dejstvo je, da doma nimamo boljših kolesarjev. To so olimpijske igre. Tekmovalci še zdaleč ne pridejo zgolj sodelovati, ampak tekmovati. Stanje je takšno in moramo biti s tem zadovoljni, « je po kronometru dejal Štangelj. Na začetku sezone se je govorilo celo o morebitni medalji na cestni vožnji, vendar pa Simon Špilak tokrat ni bil konkurenčen najboljšim.

Roglič pa je z desetim mestom izpolnil pričakovanja. »Pričakovanja morajo biti vedno visoka. To je edina motivacija za popotnico. Tako za nas, ki smo stali ob strani, kot za kolesarje. Pričakovanja so več kot izpolnjena. Primož je popoln zelenec med svetovno elito. « A vendarle so mnogi po tiho upali, da se bo Roglič potegoval za višja mesta, še posebej zato, ker je na Giru pokazal, da ni prav nič slabši od Toma Dumoulina.

Nizozemec je dirko končal na drugem mestu. »Če bi rekel, da si nismo želeli še več, bi se zlagal. Na polovici kronometra so se apetiti še povečali, vendar pa je realno stanje tako.  Primož je dal vse od sebe. Tudi ostali na igre niso prišli sodelovati, ampak se potegovati za medalje. Mislim, da je pred njim lepa prihodnost, da lahko še kaj doda. Takoj po cilju je izrazil željo po ponovnem nastopu. Želi dokazati še več. «

A vendarle na kronometru vse le ni potekalo po pričakovanjih. Med samim kronometrom se je očitno pokvarila radijska postaja in tako je Roglič ostal brez navodil iz avtomobila: »Primož ni zatajil, radio pač je. Do živega mu je prišla voda. Vendar, to šele v finalu. Šele v zadnjem delu smo izgubili povezavo z njim, vendar smo mu na klanec dajali podatke skozi okno. To pa ni vplivalo na njegov rezultat. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ