Gorazd Štangelj: Razkril tri kolesarje za Rio, Roglič tudi v vožnji na čas

Gorazd Štangelj: Razkril tri kolesarje za Rio, Roglič tudi v vožnji na čas
05.07.2016 AVTOR: D. Z.
Gorazd Štangelj je v pogovoru med prenosom dirke po Franciji na RTV pojasnil, kdo je še v igri za nastop na olimpijskih igrah.

Hribolazcev ni veliko na voljo
Selektor slovenske kolesarske reprezentance Gorazd Štangelj je v teh dneh na dirki po Avstriji, kjer opravlja vlogo športnega direktorja Astane. Vseeno je med prenosom dirke po Franciji spregovoril za RTV.

Govoril je predvsem o možnostih Vincenza Nibalija na dirki po Franciji, pa tudi o kolesarjih, ki jih kot selektor želi peljati na olimpijske igre v Rio. »Glede na zelo zahtevno in težko progo moram priznati, da delo ni bilo pretežko. Tako dobrih hribolazcev imamo zelo malo. Če bi imeli na voljo šest potnikov, potem bi jih že težko izbral, « je najprej dejal Gorazd Štangelj.

Špilak, Polanc in Roglič praktično že potrjeni
Potem pa je Štangelj vendarle izpostavil tri: »Trije so že dokaj sigurni. To so Simon Špilak, Primož Roglič in Jan Polanc. Za četrto mesto pa lahko povem, da so kandidati še Luka Pibernik, Matej Mohorič in morda bi se v širšem krogu našel še Jure Golčer. Vendar v zelo širokem. «

Gorazd Štangelj je v pogovoru s Tomažem Kovšco še dejal, da se v bistvu bolj ali manj odloča med peterico, a vendarle želi še nekoliko počakati: »Seveda pa je do konca Toura oziroma do odhoda na olimpijske igre še daleč. Zgodi se lahko še marsikaj. Ne bi rad karkoli prepuščal naključju, da se ne bi zarekel. Počakajmo še kakšen teden ali 14 dni pred uradno objavo. «

Roglič v obeh preizkušnjah
Po dveh izjemnih vožnja v vožnji na čas na dirki po Italiji pa je že bolj ali manj jasno, kdo bo nastopil na obeh preizkušnjah. Tako na cestni dirki kot na kronometru. To bo zmagovalec kronometra v Chiantiju Primož Roglič, ki je letos dokazal, da se razvija v vrhunskega kronometrista.

»Simon je izrazil željo, da bi se stoodstotno pripravil samo na cestno dirko. Obenem je Primož dokazal, da je v Sloveniji trenutno najboljši v tej disciplini. Tudi želi si nastopiti. Dvomov o tem sploh ni, « je še pojasnil Štangelj. V ženski konkurenci bo v Riu nastopila Polona Batagelj. Tako lahko zdaj samo še čakamo na četrtega potnika med člani.

O Nibalijevih ciljih
Gorazd Štangelj je govoril tudi o dirki po Franciji. Tam sicer ni prisoten, vendar dobro pozna razmerja v Astani. Fabio Aru je tisti, ki tekmuje na rezultat ... Vincenzo Nibali pa? »Glede na to, da je Vincenzo že dobil Giro, v katerega je vložil ogromno dela in priprav, mu bo Tour služil za pripravo na olimpijske igre, « je dejal Štangelj, ki je še pojasnil:

»Proga na olimpijskih igrah je namreč po okusu kolesarjev, kot so Nibali, Valverde, Rodriguez. Kot vidite so vsi ti kolesarji, ki spadajo v ožji krog favoritov tudi na Touru. Seveda bi si marsikdo želel, da bi bil Nibali po Marcu Pantaniju tisti, ki bi dobil Giro in Tour v isti sezoni. Če se mu bodo noge obračale, če bo videl, da je sposoben izpeljati nekaj sanjskega, potem priložnosti ne bo izpustil iz rok. Vendar pa je to teoretično in praktično zelo težko pričakovati. Osredotočil se bo in vse misli usmeril na nastop v Riu. «

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
bluesky 06.07.2016 08:29

Za Tratnika je že slišal?

FAUSTO 06.07.2016 08:56

A Špiljak olimpiade ne bo odlklonil, a ne?:)

buhti1 06.07.2016 10:53

Zanimiva odločitev Štange,Boleta tud umenili niso pa največ dirko je letos odpelav pa še nekaj vidnih rezultatov naredu,v primerjavi z nekaterimi kolesarji.

copi 06.07.2016 11:30

Po mojem mnenju je izbral dobro ekipo, če bo pri tem ostalo ne vem kaj vam sedaj tukaj spet "ni" .

bluesky 06.07.2016 12:49
@copi:

Po mojem mnenju je izbral dobro ekipo, če bo pri tem ostalo ne vem kaj vam sedaj tukaj spet "ni" .

Sej ni nobeden rekel, da trojka ni dobra. Sam vidim problem kako je stvar povedal (dokaj neodločno preko prenosa včerajšnje etape). In potem omenjenjen širški krog - en kandidat. O Tratniku (državnem prvaku in najboljšem na dirki po Sloveniji niti besede). Samo to....

copi 06.07.2016 17:45
@bluesky:
@copi:

Po mojem mnenju je izbral dobro ekipo, če bo pri tem ostalo ne vem kaj vam sedaj tukaj spet "ni" .

Sej ni nobeden rekel, da trojka ni dobra. Sam vidim problem kako je stvar povedal (dokaj neodločno preko prenosa včerajšnje etape). In potem omenjenjen širški krog - en kandidat. O Tratniku (državnem prvaku in najboljšem na dirki po Sloveniji niti besede). Samo to....

Čisto ok je Štangelj razložil. O tem kdo je najboljši Slovenec na dirki po Sloveniji bi pa lahko  razpravljali....:siol.sdn.si/sn/doc/2016/6/tou rofslovenia2016_bulletinno5.pd f  
sam sem pa mnenja, da je precej več vreden skupen rezultal na tej 4 dnevni dirki, ki je zelo kratka  kot pa beg v eni izmed etap in precej kratek kronometer. Ima pa majica vsekakor tudi veliko vrednost sploh na tri tedenski dirki, ko se mora kolesar  tri tedne boriti za to majico v primerjavi z 4 dnevno dirko po Sloveniji z eno pravo gorsko etapo. Vsekakor če bi jaz izbiral ekipo bi izbral precej podobno kot je izbral selektor.

fullstrike 06.07.2016 21:00

Izbor je čisto ok,jaz bi kot četrtega vzel Mohoriča,ne kot aduta za končno uvrstitev ampak za pomočnika kapetanu.

nemelk 06.07.2016 21:46
Potrebno je pogledat z vidika: kdo je sploh sposoben oddirkat celotno traso/dolzino dirke in kdo bi lahko kaj naredil in ne kdo je zadnji teden pokazal neko formo!
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Ljudje berejo:
Morda vas zanima tudi:
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ