Gorenjska vabi

Gorenjska vabi
17.05.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

V nedeljo, 22. maja bo na sporedu dirka za VN Gorenjske, ki jo bodo prenašali tudi na spletnem portalu MMC.

V Sloveniji smo že imeli serijo treh enodnevnih dirk na začetku sezone, po premoru pa je zdaj čas za naslednjo. Govorimo o dirki za VN Gorenjske. Gre za drugo izvedbo te preizkušnje druge kategorije, ki se je lani imenovala dirka za VN Slovenije. Terme Snovik bodo gostile start, ki bo ov 12. uri.

Od tam se bodo kolesarji podali na pot proti Kamniku. Najprej v zaprti vožnjo, v Kamniku pa sledi tudi pravi start. Trasa je sestavljena iz dveh krogov. Najprej bodo morali kolesarji premagati tri razgibane kroge z vzponom na Vrhovlje. Po teh krogi bo sledila vožnja do zaključnih krogov. Cerklje na Gorenjskem gostijo cilj dirke. Tam bodo morali kolesarji prevoziti še pet krogov s tremi vmesnimi letečimi cilji. Dirka bo dolga nekaj manj kot 172 kilometrov.

Za popestritev se bo kar šest letečih ciljev - prvi trije so na uvodnih krogih - štelo v posebno razvrstitev. Za prvo mesto na letečem cilju bo kolesar prejel pet točk, za drugo tri in za tretje eno točko. Na dirko je prijavljenih 18 ekip, prišli pa bodo kolesarji iz 17 držav, tudi kolesar iz Tajvana. Seveda bodo na startu vse slovenske ekipe. Adria Mobil, Ljubljana Gusto Santic, Cycling Team Kranj, MebloJogi Pro Concrete, KK Gorje in KK Bled.

Čeprav trasa ni ekstremno zahtevna, je lani na koncu prišlo do uspešnega pobega. Dirko je po sprintu manjše skupinice kolesarjev dobil Mirco Maestri. Najboljši Slovenec je bil David Per na četrtem mestu. Sicer pa boste tisti, ki kolesarjev ne boste mogli pospremiti ob trasi, lahko prenos dirke spremljali prek spletnega portala MMC. Kolesarska zveza Slovenije je - tako kot za prve tri letošnje dirke na slovenskih cestah - najela prodkucijsko hišo, ki zagotovi “livestream” prenos.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ