Gorska, ciklokros in cestna senzacija Van der Poel tudi na SP v Yorkshiru!

Gorska, ciklokros in cestna senzacija Van der Poel tudi na SP v Yorkshiru!
09.06.2019 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Mathieu Van Der Poel je razkril, da bo nastopil na septembrskem svetovnem prvenstvu v Yorkshiru.

Mathieu Van der Poel je vsekakor fenomen. Skorajda nepremagljiv je na ciklokros dirkah. Pred dnevi je dobil dirko svetovnega pokala v olimpijskem krosu, na cestnem kolesu pa je blestel na dirki po Flandriji, predvsem pa je zablestel z izjemno zmago na dirki Amstel Gold Race.

Čeprav si naslednje leto zelo želi nastopiti na olimpijskih igrah v Tokiu - tam v olimpijskem krosu - se je zdaj očitno odločil, da bo kot član nizozemske reprezentance nastopil tudi na svetovnem prvenstvu v cestnem kolesarstvu, ki bo konec septembra v Yorkshiru. 24-letnik je sprva zavrnil to možnost, zdaj pa si je očitno premislil:

"Seveda mi je žal, da ne morem nastopiti na svetovnem prvenstvu v gorskem kolesarstvu, vendar pa bi mi morala trasa svetovnega prvenstva v Yorkshiru ustrezati in zato se bom osredotočil na to dirko." Cestna dirka bo na sporedu 29. septembra. Svetovno prvenstvu v gorskem kolesarstvu bo 31. avgusta in 1. septembra v Kanadi.

To bo Van der Poels izpustil, se bo pa udeležil "olimpijskega preizkusa" v olimpijskem krosu v Tokiu, ki bo na sporedu oktobra. "Če združuješ tri discipline, potem se moraš soočiti z izbiro. Prišli smo do zaključka, da bo tak program najboljši," so sporočili iz moštva Corendon Circus, za katero vozi Van der Poel.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ