Gorska etapa Gira 2016 tik ob slovenski meji, organiziran bo tudi gran fondo

Gorska etapa Gira 2016 tik ob slovenski meji, organiziran bo tudi gran fondo
21.09.2015 AVTOR: Matej Zalar
Organizatorji Gira z objavljanjem posameznih etap stopnjujejo napetost pred uradno predstavitvijo trase. Gorska 13. etapa bo potekala v Furlaniji.

Na granfondo se lahko prijavite preko spletne strani granfondogiroditalia.com, trenutno pa je prijavnina na voljo po promocijski ceni 30 evrov.

Furlanija je v preteklosti velikokrat gostila spektakularne etape rožnate pentlje, največkrat z zaključkom na slovitem Zoncolanu. V pokrajino bo drugo leto Giro prišel s 13. etapo, po petih vzponih pa se bo končala v kraju Cividale del Friuli. Tik ob nam bližnjem Vidmu.

Organizatorji so 13. etapo napovedali kot eno najbolj pomembnih v boju za rožnato majico prihodnje leto. Dvajsetega maja se bodo kolesarji na pot podali v Palmanovi, po začetnem ravninskem delu pa bodo sledili štirje zahtevni kategorizirani vzponi. Cilj etape bo le šest kilometrov po tehnično zahtevnem spustu v Campeglio.

Dva dni kasneje bodo organizatorji pripravili tudi gran fondo, ki bo potekal po trasi etape. Premagati bo potrebno 133 kilometrov, izpustili bodo le začetne ravninske kilometre etape. 

uploaded


"Odnos med Girom in Furlanijo je resnično izjemen. Spomnim se spektakularnih etap, ki so se končale na vrhu Zoncolana, in odlično zadnjo etapo Gira 2014 s ciljem v Trstu. Prepričan sem, da bo 16. etapa čudovita in hkrati odločilna v boju za rožnato majico. Cel svet bo imel priložnost spremljati boje v tej prelepi pokrajini," je traso komentiral direktor dirke Mauro Vegni.

Giro 2016 bo v znamenju kronometrov, zelo pomembna bo 40 kilometrov dolga razgibana vožnja na čas med vinogradi v vinorodni pokrajini Chianti, napovedujejo pa tudi etapo po toskanskih makadamih in klasične boje v Alpah ter Dolomitih. Končna podoba trase bo znana 5. oktobra, dan po letošnji Il Lombardiji.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ