Gorski prolog: Cirkus ali spektakel?

Gorski prolog: Cirkus ali spektakel?
06.06.2016 AVTOR: D. Z.
Prestižna dirka Criterium du Dauphine se je začela z zelo zahtevnim gorskim prologom, ki ga je dobil Alberto Contador ... tu pa sta dva zanimiva odziva.

Tony Martin: To je cirkus
Tisti najboljši so vse skupaj komentirali predvsem z besedami, da je bil štiri kilometre dolg prolog zelo zahteven, da so morali premagati zelo strme odseke, tudi tiste z 19-odstotnim naklonom. Povsem drugače se je na vse skupaj na twitterju odzval nekdanji svetovni prvak Tony Martin.

Nemec je mojster za kronometre in prologe, a to je seveda bilo preveč zanj. Zasedel je 62. mesto, za Contadorjem pa je zaostal za minuto in 26 sekund. Na twitterju je izrazil nezadovoljstvo nad takimi prologi: »Kdo želi gledati profesionalne kolesarje, ki se na prologu v klanec peljejo 15 kilometrov na uro? Zame to ni več kolesarstvo. To je cirkus. «

Tom Dumoulin: Zanimivo za gledati
Prav vsi pa se z njim le ne strinjajo. Med njimi je tudi Tom Dumoulin. Nizozemec je po zaslugi prologa na Nizozemskem oblekel tudi rožnato majico na letošnji dirki po Italiji – takrat je le za dobro stotinko ugnal Primoža Rogliča.

Kolesar Giant Alpecina se je odzval na očitek člana Etixx Quick Stepa: »Tony Martin. Ne strinjam se s tem. Podobno kot pri tebi. Moje možnosti, da bi dobil tak prolog, bi bile zelo majhne. Manjše kot na ravninski različici. Vendar pa menim, da je tudi to lepo gledati. « Kaj pa menite vi? Morajo biti prologi ravninskih in hitri, ali pa gorski in s tem še bolj selektivni?

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ