Gorsko kolesarski vikend v Dolomitih

Gorsko kolesarski vikend v Dolomitih
16.07.2019 AVTOR: Matej Kainz, foto: Cortina Trophy

Minuli vikend sta se v italijanskih Dolomitih odvijala kar dva gorsko kolesarska maratona. Daljši Dolomiti Superbike ter “šele” četrti zapovrstjo Cortina Trophy, Slovencem še precej nepoznan maraton.

Cortina Trophy s startom v Cortini d’Ampezzo s 73 kilometrsko Marathon traso (2800 v.m.) in 50 kilometrsko Classic traso (1800 v.m.) spada med krajše maratone. Na letošnji izvedbi je v startnem bloku stal tudi nekdanji cestni svetovni prvak in zmagovalec Le Toura Cadel Evans, ki je v letu 2017 presedlal nazaj na gorsko kolo.

Trasa je odlična, z ogrevalnim začetkom, s kar nekaj strmimi klanci, z nekaj potiskanja koles, predvsem pa z odličnimi spusti po enoslednicah in gozdnih poteh. Postreže s prelepimi zelenimi ambienti med skalnatimi vrhovi okoli Cortine. Na startu skoraj sami Italijani, le Avstralec Evans, dva Nemca, en Španec, en Švicar in dva Slovenca.

Najhitrejši na daljši trasi je bil Diego Carnelutti s časom 3:47.01, najhitrejša pa Annabella Stropparo s časom 4:38.44. Evans je dirko končal na 7. mestu.

Cortina Trophy ima vse možnosti, da se razvije v odličen mednarodni gorsko kolesarski maraton, saj poteka v prekrasnem okolju Dolomitov Ampezzo. Trasa je speljana premišljeno, klanci so sicer strmi, z izjemo krajšega odseka vsi lepo prevozni. Spusti zanimivi in tekoči, le dvakrat je z XC kolesom potrebno sestopiti. Trasa z ogromno enoslednicami in malo asfalta. Je pa dirka namenjena licenciranim tekmovalcem in je brez Hobby kategorij, za udeležbo pa je potrebo imeti urejeno zdravniško potrdilo in kolesarsko zavarovanje ali pa licenco kolesarske zveze. 


Rezultati Cortina Trophy


Dolomiti Superbike letos zopet v smeri urinega kazalca s 113 kilometrsko daljšo traso in 60 kilometrsko krajšo se je v sobotnem dopoldnevu odvijal v okolici Niederdorfa.

Kljub precej slabši vremenski napovedi, je bila sobotno dopoldne obsijano s soncem in brez padavin. Z daljšo traso je najhitreje opravil Martin Stosek s časom 4:27.04, sledila pa sta Kristian Hynek in Leon Hector Leonardo Paez. V konkurenci dam je Blaža Pintarič bila boj za stopničke in na koncu splezala na drugo, hitrejša je bila le evropska prvakinja Mara Fumagalli, tretje mesto pa je pripadlo Katazini Sosna. Poleg Blaže je bilo na startu še šest Slovencev.

Rezultati Dolomiti Superbike

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ