Goss navdušen nad "Slovenijo"

Goss navdušen nad "Slovenijo"
18.06.2012 AVTOR: D. Z.
Matthew Goss je eden izmed številnih sprinterskih zvezdnikov, ki so obiskali dirko po Sloveniji. Goss pa tokrat svojih sposobnosti ni uspel pokazati.
Lepo vreme, lepe ceste. Lahko samo uživamo
Etape letošnje dirke po Sloveniji so bile speljane tako, da tisti pravi, čisti sprinterji nikakor niso mogli priti do izraza. Prvi dve etapi sta bili sicer nekoliko lažji, vendar vseeno pretežki, da bi taki sprinterji, kot je tudi Matthew Goss prišli do izraza. Goss je imel velike težave ne samo v etapi do Novega mesta, ampak tudi v tisti nekoliko težji do Metlike.

Odpadel je namreč še pred prihodom glavnine v zaključne kroge v Metliki. Vendar Avstralec, sicer kolesar moštva Orica GreenEdge zaradi tega ni izgubil volje. Nad naši edino etapno dirko je navdušen. "Do zdaj je bilo vse v redu. Lepo vreme, lepe ceste. Dirka je dobro organizirana. Lahko samo uživamo," je dejal Goss, ki je na letošnjem Giru v sprintu dobil eno izmed etap.

Dirka je dobro organizirana
"Dirka po Sloveniji je nekoliko drugačna. Je krajša. V primerjavi z nekaterimi drugimi pa je zelo dobro organizirana. Zagotovo je na istem nivoju kot mnoge druge, ki sem jih že vozil." Prav zato je 25-letni Goss prepričan, da se bo v Slovenijo še kdaj vrnil in da to vsekakor ni njegov zadnji nastop na dirki po Sloveniji.

"Mislim, da se bom še vrnil in da to ni moj zadnji nastop tukaj. Pred mano je še nekaj let dirkanja, zato upam, da se me boste tudi tukaj še videli." Prav na tej dirki se Avstralec v miru pripravlja na Tour de France. Tam se bo soočil z Markom Cavendishem. Zagotovo najboljšim sprinterjem zadnjih let.

Na Touru tudi proti lanskemu kapetanu
Goss Cavendisha tudi dobro pozna, saj je bil vse do letošnje sezone prav Goss eden izmed ključni sestavnih delov znamenitega vlaka moštva HTC HighRoad. Ta vlak je Cavendishu pomagal do številnih zmag. A Goss si je želel postati prvi sprinter in tako je po razpadu HighRoada odšel v domači, novoustanovljeni GreenEdge:

"Odlično bo. Prvič bova eden proti drugemu dirkala tudi na dirki po Franciji. Tam bo tudi veliko drugih dobrih sprinterjev, za katere nas lahko skrbi. Ne bo šlo zgolj za najin dvoboj. Vendar se sprintov na Touru že veselim," je dejal Goss, ki je še za konec še priznal, da je med vlogo pomočnika sprinterjem in med vlogo prvega sprinterja velika razlika: "Seveda je drugače. Če moraš na dirkah zmagovati, potem je pritisk precej večji. Vendar je v redu. Lepo je, da sem dobil priložnost in imam ekipo, ki me podpira pri tem."
Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ