Goss v Sloveniji: To bo drugačna izkušnja

Goss v Sloveniji: To bo drugačna izkušnja
13.06.2012 AVTOR: D. Z.
V moštvu Orica GreenEdge, ki bo v naslednjih dneh nastopalo na dirki po Sloveniji bo tudi izjemni sprinter Matthew Goss, ki se bo pri nas pripravljal na Tour in Olimpijado.
"To bo nekoliko drugačna izkušnja. Šlo bo za kratko, zgolj štiridnevno dirko z dvema boli ravninskima etapama, gorsko etapo in kronometrom. To pomeni, da bodo moje priprave nekoliko drugačne, vendar obenem menim, da bo to dobro zame," je za cycylingnews.com dejal Matthew Goss.

Zmagovalec ene izmed etap na Giru bo v Sloveniji očitno uigraval sprinterski vlak, saj naj bi z njim prišla tudi Daryl Impey in Brett Lancaster. 25-letni sprinter je po razpadu Highroada prestopil v novoustanovljeni in zanj domači GreenEdge, kjer je, ko govorimo o sprintih glavnine, glavni mož.

Lani je bil eden izmed ključnih ljudi v znamenitem vlaku Marka Cavendisha. To vlogo, ki jo je ša lani opravljal on, je pri GreenEdgeu prevzel Impey, ki je tako eden izmed zadnjih mož v vlaku. "Je resnično močan. V etapi, ki sem jo dobil na Giru je tempo narekoval vse od 1,2 kilometra pred ciljem do 450 metrov pred ciljem. Kako močan je, ste lahko videli v etapi, ki jo je dobil na dirki po Baskiji, kjer se je najboljšim preprosto odpeljal," je še dodal Goss.

Gossu bodo na dirki po Sloveniji družbo delali še prej omenjena Impey in Lancaster ter Sam Bewley, Mitch Docker, Michael Hepburn, Travis Meyer in Jens Mouris. Kot športni direktor naj bi jih spremljal Matthew White.

vir: cyclingnews.com
foto: sirotti
Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ