Govekar po Alpah zablestel na avstrijskih dirkah

Govekar po Alpah zablestel na avstrijskih dirkah
03.05.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Tirol KTM Cycling

Matevž Govekar je še eden iz vrst slovenskih kolesarjev, ki si kruh služijo v tujini. Kot član Tirola je Govekar dirkal z elito na dirki po Alpah, formo pa vnovčil z zmago in drugim mestom na dveh regionalnih avstrijskih preizkušnjah.

Še lani je bil Matevž Govekar del novogoriške ekipe MebloJOGI, pred letošnjo sezono pa je prestopil v avstrijsko ekipo Tirol. Govekar je v prvi vrsti šprinter, vseeno pa ga je ekipa vključila v kader za zelo težko mednarodno dirko Tour of the Alps, kjer je nabiral prve izkušnje v boju z elito, mesto v pelotonu si je denimo delil tudi s Chrisom Froomom.

Govekar je očitno v Alpah ujel dobro formo, saj je nato v tednu dni nanizal dva vrhunska rezultata. Pred dobrim tednom dni je bil na dirki Internationale Kirschblütenrennen v avstrijskem Welsu najprej del ubežne trojke, ki jo je glavnina ujela, a to Govekarja ni ustavilo, saj je kasneje dobil šprint glavnine za prvo zmago sezone.

Z zmago je dobil samozavest, ki jo je unovčil minuli vikend, ko je z ekipo nastopal na dirki GP Voralberg v močni konkurenci. Slavil je kolesar razvojne ekipe Jumbo Visme Mick van Dijke, ki je presenetil tekmece in si do cilja privozil pet sekund naskoka, Govekar pa je še enkrat pokazal dobro formo in dobil šprint glavnine za drugo mesto na dirki.

Z dvema dobrima rezultatoma je Govekar prevzel tudi belo majico najboljšega mladega kolesarja v avstrijskem pokalu, poimenovanem ÖRV Radliga. Tirol KTM Cycling Team je tudi najboljša ekipa v tem tekmovanju.

Minuli rezultati so bili nedvomno dobra vzpodbuda za nekdanjega gorskega kolesarja, ki se šele kali na cesti, očitno pa ima Govekar potencial, ki ga bo lahko pripeljal še višje v kolesarskem svetu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ