Govorice: Dirka po Sloveniji 2012

Govorice: Dirka po Sloveniji 2012
14.04.2012 AVTOR: D. Z.
Organizatorji bodo letos s predstavitvijo Dirke po Sloveniji kar nekoliko pohiteli, saj bo ta na sporedu že v ponedeljek.
Do ponedeljka tako trasa še ne bo znana, a v javnosti se že pojavljajo različne govorice, kakšna naj bi bila letošnja dirka po Sloveniji. Tudi na našem forumu ste bili v tej temi zelo aktivni, čeprav bo dirka na sporedu šele od 14. do 17. junija. Nastop na dirki je tudi za našo revijo Bicikel.com napovedal Jani Brajkovič, medtem ko je Andrej Filip za siol.net povedal, da bodo kolesarja Astane lahko pozdravili tudi njegovi domači navijači iz Metlike, kjer naj bi bil cilj ene izmed etap.

Kaj pravite naši redni obiskovalci?
Na našem forumu ste se spraševali o tem, ali bodo kolesarje spet popeljali na Golte, kjer se je lani odvijal pravi spektakel, z Ulissijem, Špilakom, Rogino in Vrečerjem v glavnih vlogah. Med komentarji pa je zaslediti tudi nekatere zapise, ki so že bolj natančno razkrili, kakšna naj bi bila trasa. Nekateri ste se spraševali, kakšna etapa bo zadnji dan - ali bo gorska ali pa bo šlo za kronometer.

Jasno je, da ne bo šlo več za že tradicionalno sprintersko preizkušnjo do Novega mesta. Po vsej verjetnosti bo to kronometer. Ruzanc je zapisal, da bo start ene izmed etap v Kočevju, medtem ko je Pinty celo naštel mesta, ki bodo gostila starte in cilje vseh štirih etap. Po njegovem mnenju se bo prva etapa začela v Celju, končala pa v Novem mestu. Druga naj bi se začela v Kočevju, cilj pa naj bi bil v prej omenjeni Brajkovičevi Metliki.

Se bo dirka končala s kronometrom v Ljubljani?
Start tretje etape naj bi gostila Ivančna Gorica, cilj pa Škofja Loka. Po mnenju Vanea naj bi bila to celo gorska etapa. Za zadnji dan pa je Pinty napovedal, da bo kronometer v slovenskem glavnem mestu. Ljubljana je že lani gostila uvod v dirko, ki je pripadel Robertu Vrečerju, slovenskemu junaku lanske preizkušnje, ki jo je končal na tretjem mestu. Pred njim sta bila zgolj drugi Radoslav Rogina in veliki zmagovalec Diego Ulissi, ki je obenem tudi veliki up italijanskega kolesarstva.

Toliko o morebitnem poteku dirke. Če ste kot naši zvesti obiskovalci strani pravilno ugibali, ali pa se vsaj približali pravi trasi, pa boste lahko izvedeli v začetku naslednjega tedna, ko bo trasa dokončno razkrita. Na dirki naj bi bilo 15 ekip. Med temi naj bi bilo pet ekip iz Pro Toura. Poleg Liquigasa, Lampreja in Saxo Banka, ki smo jih že vajeni, naj bi letos prišli še Astana in novoustanovljena ekipa iz Avstralije GreenEdge.

Vabljeni na forum
Vse bo torej znano v ponedeljek, mi vas pa že zdaj vabimo na forum, kjer lahko svoje mnenje o letošnji štiridnevni preizkušnji izraite pod temo dirka po Sloveniji 2012.


foto: sirotti
Značke: Cestno, Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ