Govorice: Vuelta z 12 ciljnimi vzponi raj za hribolazce

Govorice: Vuelta z 12 ciljnimi vzponi raj za hribolazce
21.11.2012 AVTOR: D. Z.
Trasi dveh izmed največjih tritedenskih etapnih dirk sta že znani. Čakamo še na organizatorje dirke po Španiji. Govori pa se, da bo ta, tako kot je zdaj že običajno, polna vzponov.
Govoric o morebitni trasi dirke po Španiji je ogromno. Na letošnji dirki je bilo kar deset ciljnih vzponov, kjer smo lahko gledali izjemne boje predvsem med kasnejšim zmagovalcem Albertom Contadorjem in Joaquinom Rodriguezom, oplemenitenega z Alejandrom Valverdejem in Chrisom Froomeom.

Očitno pa bo v letu 2013 vzponov še več. Po nepotrjenih informacijah naj bi organizatorji kolesarjem pripravili kar 12 ciljnih vzponov. Tako pišejo na spletni strani španskega Asa. Vuelta naj bi se spet vrnila tudi na jug Španije in ne tako kot letos, ko je potekala predvsem na severu Španije, tudi po Baskiji.

Spet se bo vse skupaj začelo z ekipnim kronometrom. Že v drugi etapi pa naj bi bil na sporedu zahteven ciljni vzpon na Monte Lobeira. Ta naj bi bil dolg 16,6 kilometra. Očitno se spet obeta dirka po Španiji po meri hribolazcev ... Ste kaj drugega sploh pričakovali?
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ