Govorice: Združitev Jumbo Visme in Soudal Quick Stepa

Govorice: Združitev Jumbo Visme in Soudal Quick Stepa
24.09.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Pri Wielerflitsu so se razpisali o tem, da naj bi se vodilni pri ekipah Jumbo Visma in Soudal Quick Step resno dogovarjali o morebitni združitvi ekip.

Predstavniki moštev Jumbo Visma in Soudal Quick Step naj bi se že od sredine julija pogovarjali in dogovarjali o morebitni združitvi dveh sicer že tako velikih in uspešnih ekip. V pogovorih naj bi sodelovala predvsem prva moža ekip Richard Plugge in Patrick Lefevre ter lastnik Lefevrejevega moštva Zdenek Bakala.

Po poročanju Wielerflitsa naj bi Plugge prevzel vlogo glavnega moža ekipe, oziroma CEO. Merijn Zeeman bi postal glavni trener celotnega ustroja, Patrick Lefevre pa član nadzornega odbora. Pri nizozemski spletni strani pišejo, da jim viri zagotavljajo, da naj bi bila ta združitev samo še vprašanje časa. Lastnik moštva Soudal Quick Step je Zdenek Bakala, glavni sponzorji za prihodnjo sezono pa naj bi se že strinjali s projektom.

Govorimo o Soudalu in Vismi, saj se Jumbo postopoma umika iz kolesarstva. Ekipa naj bi se imenovala ali Visma Soudal ali Soudal Visma. S tem bi ekipa tudi s finančne plati ostala v stiku z bogatejšima Ineosom in UAE. Vsekakor pa je Jumbo Visma letos pokazal premoč predvsem na etapnih dirkah, saj je s Primožem Rogličem, Jonasom Vingegaardom in Seppom Kussom dobila vse tri tritedenske dirke.

Seveda pa se pojavlja novo vprašanje, kam z vsemi kolesarji in koliko ostalega osebja bo zaradi združitve ob službo. Pri Jumbo Vismi ima že skrenjene pogodbe 27 kolesarjev (tudi Primož Roglič in Jan Tratnik), pri Soudal Quick Stepu pa 23 kolesarjev. Torej, skupaj 50 kolesarjev, medtem ko jih UCI pravila dovoljujejo največ 30. Poleg tega gre za ekipi z velikimi zvezdniki. Na eni strani Jonas Vingegaard, Primož Roglič, Wout Van Aert, Christophe Laporte, Olav Kooij …

na drugi vsaj Remco Evenepoel, Julian Alaphilippe, Tim Merlier … Tu je še mnogo vprašanj, tudi o ostalih ekipah, ki so pod okriljem omenjenih. Govorimo o ženskih ekipah, pa o razvojnih ekipah. Potem so tu še opremljevalci. Cervelo na eni strani in Specialized na drugi. SRAM proti Shimanu … Glede na velikost projekta se vse skupaj zdi kar nemogoče, da bi do tega prišlo že pred naslednjo sezono. Po drugi strani, bi to sploh bilo dobro za kolesarstvo?

Iz dveh že tako velikih ekip bi nastala ena ogromna in manjše bi še težje prišle do rezultatov, ki bi jim omogočili obstanek. Mnogi se tudi sprašujejo, če bi zaradi take združitve Evenepoel lahko odšel v Ineos Grenadiers, saj bi bilo v združeni ekipi zares veliko kolesarjev, ki bi merili predvsem na dirko po Franciji. Vse pogostejše so tudi govorice o tem, da naj bi ekipo zapustil Roglič. A vendar ni še nič uradnega. Wielerflits piše, da naj bi se za Rogliča zanimale vsaj ekipe Bahrain Victorious, Jayco AlUla, Lidl Trek in Movistar.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ