Grace Brown v zadnji etapi do skupne zmage na dirki Tour Down Under

Grace Brown v zadnji etapi do skupne zmage na dirki Tour Down Under
17.01.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Groupama FDJ

Avstralke so pričakovano prevladovale na domači dirki svetovne serije. Ženska različica je imela tri etape, za skupno zmago pa je zadnji dan Grace Brown odbila napade Amande Spratt.

Prvo etapo na dirki je v šprintu dobila Poljakinja Daria Pikulik, drugo pa v šprintu manjše skupine domačinka Alexandra Manly. Pred zadnjo etapo je vodila Manlyjeva, jasno pa je bilo, da bo o skupni zmagi odločal vzpon Corkscrew in nato še spust do ciljne črte.

Amanda Spratt je bila že včeraj zelo razpoložena, tudi danes je na Corkscrewu z napadom razbila vodilno skupino in si privozila obetavno prednost. Za njo je šla v lov Grace Brown, ki je imela pred rojakinjo šest sekund naskoka v skupnem seštevku, z drznim spustom pa je Brownova uspela stopiti prednost Sprattove in jo ob vstopu v zadnji kilometer tudi ujeti.

Brownova je boljša šprinterka in prepričljivo je dobila boj za zadnjo etapno zmago in potrdila tudi slavje v skupnem seštevku, Sprattova pa se je morala zadovoljiti z drugim mestom v etapi in generalno. Na tretjem mestu je dirko končala še ena domačinka Georgia Williams. 

Slovenk na dirki ni bilo. Danes se je začela tudi moška različica dirke Tour Down Under, prolog pa zaznamuje močan naliv. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ