Grd padec Skyevih kolesarjev, a na TTT vseeno v polni zasedbi

Grd padec Skyevih kolesarjev, a na TTT vseeno v polni zasedbi
20.09.2015 AVTOR: Matej Zalar
Danny Pate, Elia Viviani in Luke Rowe so na ogledu proge ekipnega kronometra padli, a bodo vseeno na današji dirki nastopili.
Nesreča se je zgodila ob ogledu proge za današnji ekipni kronometer. Omenjena trojica je zapeljala v luknjo v cesti, ki je bila sicer označena z belo barvo, zaradi močnega sonca pa so jo kolesarji očitno spregledali. Nesreča se je zgodila pri 60 kilometrih na uro. 

Najslabše jo je odnesel Elia Viviani, ki si je pri padcu poškodoval koleno. Vodja ekipe Rod Ellingworth je potrdil, da se bo Italijan pojavil na štartu, vprašanje pa je, v kakšnem obsegu bo lahko pomagal ekipi. Pod vprašajem je tudi njegov nastop na cestni dirki, kjer bi moral biti eden od vodij italijanske reprezentance.

Najbolje jo je odnesel Luke Rowe, ki je pristal na Pateu, ki je bil tudi prvi kolesar na tleh, saj je prav on povozil luknjo. Tudi z Američanom ne bo hujšega, je pa izgubil nekaj kože in utrpel kar grde odrgnine. Tudi Rowe in Pate nista vprašljiva za današnji nastop.

Poleg nesrečne trojice bodo barve Skya branili še Vasil Kiryienka, Salvatore Puccio in Ian Stannard. Sky je imel velike načrte za ekipni kronometer, posledice padca pa bodo najbrž ogrozile njihov naskok na zmagovalni oder.  
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ