Greg Van Avermaet se je oddolžil Petru Saganu

Greg Van Avermaet se je oddolžil Petru Saganu
12.09.2016 AVTOR: D. Z.
Dirko World Tour v Montrealu je dobil Greg Van Avermaet, ki je ugnal Petra Sagana. Slovencev ni bilo v ospredju.

Potem, ko so kolesarji pred dnevi dirkali na dirki v Quebecu – dobil jo je Peter Sagan pred Gregom Van Avermaetom – so se v nedeljo ponoči po evropskem času pomerili še na dirki v Montrealu. Obe preizkušnji štejeta za World Tour. Dirka v Montrealu velja za nekoliko težjo - kolesarji so morali premagati kar štiri tisoč metrov nadmorske višine - vseeno pa smo tudi tokrat videli sprint za zmago.

Dirka je bila dolga 206 kilometrov. Takoj po startu, že v prvem kilometru dirkanja je prišlo tudi do pobega. V ospredju so se znašli Fabien Greiller (Direct Energie), Matteo Dal-Cin and Benjamin Perry (Kanada), in Lukas Postlberger (Bora-Argon 18). Kasneje sta jih ujela še Sean De Bie (Lotto Soudal) in Jasha Sutterlin (Movistar) in skupaj so si privozili dobrih pet minut prednosti pred glavnino.

V glavnini so za selekcijo poskrbeli člani Astane, ki so ostro napadli in hitro se je izoblikovala skupina vsega dobrih 25 kolesarjev. Tik pred vstopom v zadnji krog je bilo pobega dneva konec. Sedem kilometrov pred ciljem je napadel Rui Costa in v ospredju vztrajal vse do 500 metrov pred ciljem. Takrat je bil na čelu glavnine že Peter Sagan. Kasneje se je izkazalo, da je to bilo prezgodaj. To je Slovak želel hitro popraviti in spustiti kolesarje predse.

Vendar pa je ostal potem nekoliko zaprt, saj sta mimo njega že pripeljala Van Avermaet in Diego Ulissi. Greg Van Avermaet se je tako lahko veselil prestižne zmage. Za potrditev njegove najboljše sezone, ki jo je kronal z naslovom olimpijskega prvaka. “Vedno sem govoril, da lahko naredim veliko več in letos se je to zgodilo. Vedno sem bil dober kolesar, ki pa ni imel veliko zmag. Letos pa se je vse sestavilo v pravo celoto. Dobil sem nekaj velikih dirk. Končno sem tam, kje si želim biti, ” je po cilju dejal Van Avermaet.

Tako se je tudi oddolžil Petru Saganu, ki ga je premagal v Quebecu. Slovak je na koncu uspel prehiteti še Ulissija in je tako dirko končal na drugem mestu. Spet pa je prevzel tudi vodstvo na lestvici World Toura, potem ko mu ga je za nekaj ur “ukradel ” zmagovalec Vuelte Nairo Quintana. Ulissi je bil tretji, četrti Michael Matthews, peti pa Nathan Haas. Najboljši Slovenec je bil Matej Mohorič, ki je zasedel 28. mesto. Simon Špilak je bil 57., Jan Polanc 89., Luka Pibernik pa je odstopil.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ