Greg Van Avermaet: Tam, kjer je vozil Sagan se ne vozi

Greg Van Avermaet: Tam, kjer je vozil Sagan se ne vozi
03.04.2017 AVTOR: D. Z.
"Dirka vse do padca ni bila odločena," je potrdil Greg Van Avermaet. Sicer drugi na dirki po Flandriji.

Greg Van Avermaet je bil poleg Petra Sagana največji favorit za zmago na dirki po Flandriji. Končal je na drugem mestu, potem ko je skupaj s Saganom in Naesnom padel dobrih 15 kilometrov pred ciljem.

Krivec pa Sagan, ki je krivdo tudi priznal. Zakaj natančno je padel še sam ni vedel. Zdaj padec obžaluje tudi Van Avermaet. “Nesreča pač. V zadnjih letih ni na tem vzponu nihče padel. Je pa jasno, da ne smeš voziti na strani, kjer se je vozil Peter. Ampak, to se v zaključku pač zgodi. Tvegaš in vsi poskušajo voziti po levi. A to je preprosto preblizu ograj. Jasno pa je, da je dirke ob padcu konec, ” je dejal Van Avermaet:

“Sagan je šel na polno, tako da smo uspeli narediti razliko. Potem pa je zdel ob nekaj. Ne vem, kaj se je zgodilo. Bil sem povsem na njegovem kolesu, potem pa spoznaš, da padaš, in da je dirke konec. Na srečo nisem polomil kolesa. ” Nadaljeval je sam, potem pa je ujel utrujenega Van Baarleja in Terpstro, ki pa ni smel sodelovati, saj je imel pred sabo Gilberta, še lani Van Avermaetovega klubskega kolego.

“Če bi s Petrom nadaljevala, potem bi se morda še bolj približali Gilbertu. Namesto tega smo padli in izgubili vse. Ampak, čestitke Philippu, " je še priznal Van Avermaet, sicer tudi olimpijski prvak. Zakaj pa je ob prvem napadu Quick Stepa na “Muuru ” zaostal? Tako kot Sagan je ostal ujet v ozadju. “Pred klancem nisem želel preveč tvegati, potem pa nisem želel po nepotrebnem trošiti z energijo, saj sem vedel, da je do cilja še precej. Poleg tega sem želel prihraniti tudi svoje pomočnike. ” Na koncu se je moral zadovoljiti z drugim mestom:

“Startal sem z enim samim ciljem. Da dirko dobim. Če potem zasedeš drugo mesto, si razočaran. Moraš biti razočaran. Še posebej zaradi načina, kako sem dirko izgubil. A čestitke Gilbertu. Ampak, govorimo o svojem dirkanju. Menim, da pred padcem dirka ni bila odločena. Menim, da bi s Saganom in Ollijem Gilberta lahko ujeli. ” Van Avermaet bo nastopil tudi na dirki Pariz-Roubaix, a je priznal, da je zanj najpomembnejša dirka v sezoni prav flandrijska klasika: “Roubaix je lepa dirka, a ni moja sanjska. Tam lahko dosežem dober rezultat, vendar pa nisem favorit. ” Leta 2015 je že bil tretji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ