Grega Bole dobil dirko po Koreji! Jan Tratnik najboljši na Slovaškem

Grega Bole dobil dirko po Koreji! Jan Tratnik najboljši na Slovaškem
12.06.2016 AVTOR: D. Z.
Grega Bole je dobil osemdnevno dirko po Koreji! V Seoulu na cilju v glavnini. Jan Tratnik je dobil zadnjo etapo na dirki po Slovaški!

DIRKA PO KOREJI
Za kolesarji na dirki prve kategorije po Koreji je še zadnja, osma etapa. Potekala je v Seoulu, dolga pa je bila vsega 65 kilometrov. Pričakovali smo sprint in ga tudi dobili. V tem je bil najboljši Brenton Jones, ki je premagal Christopherja Opieja in Jona Aberasturija.

Povprečna hitrost pa je znašala kar 48,5 km/h. Grega Bole je na cilj prišel v glavnini in je zasedel 36. mesto. To pa je bilo dovolj, da se je veselil končne zmage. Etape v osmih dneh sicer ni dobil, vendar pa je bil vseskozi med najboljšimi, v eni etapi pa je zasedel drugi mesto. To je bilo dovolj, da je po šesti etapi prevzel vodstvo v skupnem seštevku.

V zadnjih dveh pa je skupaj z moštvom Nippo Vini Fantini uspešno ubranil rumeno majico. Javier Megias na drugem in Hyo Suk Gong na tretjem mestu sta za njim zaostala za 13 sekund. Največ točk je zbral Brenton Jones, Grega Bole je v tej kategoriiji zasedel šesto mesto. Hyeong Min Choe je il najboljši na gorskih ciljih, med mladimi pa Jevgenij Gidič. Najboljša ekipa je bila Vino 4ever SKO.

DIRKA PO SLOVAŠKI
Končala se je tudi 60 dirka po Slovaški. Govorimo o dirki druge kategorije. Peta etapa pa je kolesarje vodila od kraja Bojnice, končala pa se je v Piestanyju. Dolga je bila 122 kilometrov. Na dirki nastopa tudi avstrijska ekipa Amplatz BMC. Tudi dva Slovenca Andi Bajc in Jan Tratnik. In prav Jan Tratnik se je v zadnji etapi izkazal. Kolesarji so morali premagati dva kategorizirana vzpona.

Prvi je bil takoj po startu. Po vsega treh kilometrih. Potem je sledil razgiban teren, naslednjih 50 kilometrih pa postopno spuščanje. Po dobrih 90 kilometrih so kolesarji prišli na vrh drugega kategoriziranega vzpona. Potem pa so se že spustili v mesto, ki je gostilo cilj. V Piestanyju so naredili še dva ravninska kroga. Tokrat je bil najmočnejši Jan Tratnik, ki se je veselil zaslužene zmage. Tako je potrdil, da si je po poškodbi komolca že povsem opomogel. Premagal je Nemca Floriana Bissingerja in Franiška Sisra.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ