Grega Bole najboljši na gorskih ciljih

Grega Bole najboljši na gorskih ciljih
15.10.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Končala se je do zadnjega dne napeta dirka po Turčiji. Dobil jo je Eduard Prades. Grega Bole je osvojil majico za najboljšega na gorskih ciljih.

Dirka po Turčiji letos spada med dirke World Toura. Na startu so bili tudi Grega Bole, David Per in Domen Novak. Kolesarji so morali v teh dneh premagati šest etap. Te so bile predvsem sprinterske. Že v prvi etapi si je ključnico ob padcu zlomil Fernando Gaviria. Sprinti pa so pripadli Richezeju, Hodegu in kar trije Bennettu. Kraljevska etapa je bila četrta od Marmarisa do Selcuka. Grega Bole se je izkazal z dolgim pobegom.

Po sprintu manjše skupine kolesarjev pa je etapo dobil Aleksej Lucenko, ki je majico skupaj s pomočniki iz Astane uspešno branil vse do zadnje etape. Ta se je začela v Bursi, končala pa v Carigradu. Lucenko je branil štiri sekunde prednosti pred Haasom in Ulissijem ter šest pred Pradesom. Vse je bilo zaradi odbitnih sekund še odprto. 167 kilometrov dolgo etapo je v dobil Sam Bennett.

Drugo mesto pa je osvojil Eduard Prades, ki je tako v hitrem zaključku presenetil ostale in si je privozil tudi končno zmago. Z istim časom je na drugem mestu končal Lucenko, tretji je bil Nathan Haas, lanski zmagovalec Diego Ulissi pa je tokrat dirko končal na četrtem mestu. Za Slovence je bil zanimiv tudi boj za majico najboljšega na gorskih ciljih.

Pred zadnjo etapo je na vzponih 14 točk zbral Aldemar Reyes, točko manj pa Grega Bole. V zadnji etapi je bil na sporedu en gorskih cilj po 55 kilometrih. Tam sta se za točke udarila prav omenjena kolesarja. Boj pa je dobil Bole, ki je tako prejel tri točke, Reyes je z drugim mestom prejel dve točki. Na koncu sta oba zbrala 16 točk, a Bole je oblekel majico.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ