Grega Bole odličen v Koreji, Jan Tratnik 2. na Slovaškem

Grega Bole odličen v Koreji, Jan Tratnik 2. na Slovaškem
10.06.2016 AVTOR: D. Z.
Petek je bil s kolesarskega vidika še kako pester. V Koreji blesti Grega Bole, ki je prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Jan Tratnik 2. v tretji etapi.

Koreja
A najprej v Korejo. Tam poteka etapna dirka prve kategorije. Za kolesarji je že šesta etapa. Ta je potekala od Asana do Chungjuja. Dolga je bila 195 kilometrov in zelo razgibana. Grega Bole na tej dirki nastopa odlično. Do etapne zmage sicer še ni prišel, zato pa so ga zanesljivi nastopi v vseh etapah pripeljali do vodstva v skupnem seštevku.

Do tega je prišel tudi po zaslugi drugega mesta prav v šesti etapi. Po skoraj štirih urah in pol dirkanja se je zmage veselil Kazahstanec Zhandos Bizhigitov, sicer član moštva Vino4ever SKO. Bole je bil drugi, tretji pa Američan Gavin Mannion. Do konca dirka sta še dve etapi. Bole pa ima 13 sekund prednosti pred Špancem Javierjem Megiasom in Korejcem Gongom.

Slovaška
Na 60. Dirki po Slovaški – govorimo o dirki druge kategorije – pa je za kolesarji tretja etapa. Ta je bila dolga 193 kilometrov. Strbske Pleso je gostilo start, cilj pa je bil v kraju Zuberec. Po več kot štirih urah in pol dirkanja se je zmage veselil izkušeni Avstrijec Markus Eibegger. S sekundo zaostanka pa je drugo mesto zasedel Jan Tratnik, ki je tako potrdil, da se po poškodbi vrača v želeno formo. V skupnem seštevku vodi Mauro Finetto. Do konca sta še dve etapi.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ