Grega Bole odlično začel sezono, Alberto Contador blesti v Baskiji

Grega Bole odlično začel sezono, Alberto Contador blesti v Baskiji
11.04.2014 AVTOR: D. Z.
Grega Bole je prvo dirko v novi sezoni končal na drugem mestu. Govorimo o prvi etapi dirke druge kategorije Circuit des Ardennes International.

Grega Bole drugi
Gre za etapno dirko druge kategorije, na kateri poleg Grege Boleta nastopajo tudi kolesarji Adrie Mobila ter Jure Golčer in Matej Marin, kot predstavnika avstrijske ekipe Gourmetfein Simplon. Prva etapa je bila dolga dobrih 170 kilometrov. Start je gostil Vouziers, cilj pa Hargnies. Na startu je bilo nekaj več kot 120 kolesarjev, prvi dan pa so morali premagati tri kategorizirane vzpone.

Etapo so zaznamovali trije ubežniki, med katerimi je bil tudi Hrvat v dresu Adrie Mobila Bruno Maltar. Družbo sta mu delala še Puntso in Piry. A ubežnike je glavnina še pravočasno ujela. Videli smo še nekatere napade, vendar pa je na koncu prišlo do skupinskega sprinta. Tu pa so blesteli kolesarji moštva Vini Fantini Nippo.

Po več kot štirih urah in 15 minutah dirkanja se je zmage veselil Pierpaolo de Negri. Njegov nov klubski kolega Grega Bole pa je bil drugi. Omenimo še 11. mesto Radoslava Rogine, 15. Mateja Mugerli, 20. Mateja Marina, 39. Klemna Štimulaka 55. Jureta Golčerja, 88. Kristjana Fajta in 117. Primoža Rogliča. Vsi so etapo končali v času zmagovalca. Pred kolesarji sta zdaj še dve zahtevnejši preizkušnji.

V Baskiji prevladuje Contador
Končuje se dirka po Baskiji, ki spada med dirke Svetovnega koledarja. Predzadnjo etapo je v sprintu dobil Ben Swift. Vodstvo v skupnem seštevku od prvega dne naprej drži Alberto Contador, ki ima 12 sekund prednosti pred Alejandrom Valverdejem in 36 pred Damianom Cunegom.

V današnji 5. etapi je zaradi posledic četrtkovega padca odstopil Jan Polanc, ki je eden izmed treh slovenskih predstavnikov na tej dirki. Simon Špilak je v skupnem seštevku 18., za vodilnim Contadorjem pa zaostaja za 58 sekund. Jani Brajkovič je 47. Pred kolesarji je samo še dobrih 25 kilometrov dolg posamični kronometer.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ