Grega Bole po preobratu do končne zmage!

Grega Bole po preobratu do končne zmage!
01.02.2022 AVTOR: DZ

Grega Bole je dobil etapno dirko druge kategorije Tour of Sharjah. Do zmage je prišel prav v zadnji, peti etapi.

Grega Bole je na dirki nastopal v dresu moštva Shabab Al Ahli in prav v vseh petih etapah je bil v ospredju. Že prvo - govorimo o slabih devet kilometrov dolgi vožnji na čas - je končal na drugem mestu, potem ko je za štiri sekunde zaostal zgolj za Cyrusom Monkom.

Naslednji dan je bil po 95 kilometrih dirkanja in sprintu večje skupine tretji, a je s pomočjo odbitnih sekund prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Tretja etapa je bila najtežja. Cilj je gostil vzpon Khor Fakkan. Po sicer ravninskem uvodu je sledil ciljni klanec. Ta je bil dolg 6,4 km, povprečni naklon pa je 8,4-odstoten. Grega Bole je imel v zaključku največ moči.

Po 108 kilometrih in po dobrih dveh urah in pol dirkanja je za tri sekunde ugnal Ukrajinca Anatolija Budjaka. Tretji je bil Eusebio Pascual. Naslednji dan je ekipa Bahrain Cycling Academy ostro napadala. Bole z ekipo ni mogel zadržati vseh napadov. Do etapne zmage je prišel Javier Gil, medtem ko je Bole z 19 sekundami zaostanka zasedel osmo mesto.

To je bilo dovolj, da je vodstvo v skupnem seštevku prevzel v tej etapi drugi Eusebio Pascual. A Bole je za njim dan pred koncem zaostajal za vsega štiri sekunde. Pomembne so bile odbitne sekunde. Ravninsko etapo do Sharjaha je dobil Onur Balkan. Bole je bil tretji, kar mu je prineslo končno zmago. Za štiri sekunde je ugnal Eusebia Pascuala in za 39 Cyrusa Monka. Bole je bil s kar 88 zbranimi točkami tudi najboljši kolesar po točkah.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ