Grega Bole potrdil formo pred odhodom v Ameriko

Grega Bole potrdil formo pred odhodom v Ameriko
20.09.2015 AVTOR: D. Z.
Grega Bole je spet upravičil zaupanje selektorja. Na enodnevni dirki v Italiji je zasedel peto mesto. Izjemno aktiven tudi Primož Roglič.

V seriji enodnevnih dirk prve kategorije v Italiji je bila v soboto na sporedu še ena. Tokrat 12. dirka Memorial Marco Pantani. Start je gostil Riccione, cilj pa je bil v Pantanijevem rojstnem kraju Cesenaticu. Dirka je bila dolga slabih 200 kilometrov. Na startu so bili tudi člani Adrie Mobila in Grega Bole, ki vozi za poljsko ekipo CCC Sprandi Polkowice. Največ pozornosti pa so vzbudili člani italijanske reprezentance, ki bodo kmalu odšli na svetovno prvenstvo.

Predvsem Vincenzo Nibali je na prejšnjih dveh dirkah dokazal, da ni izgubil motivacije, saj je na prvi zasedel drugo mesto, na drugi pa je zmagal. Kolesarji so se morali trikrat povzpeti na Montevecchio, kjer je prišlo do odločilne selekcije, za katero so poskrbeli prav člani italijanske reprezentance. Pobeg dneva je uspel manjši skupini kolesarjev, ki so jo sestavljali Gianfranco Zilioli, Michele Gazzara, Nico Brungger in Johann Van Zyl.

Njihova največja prednost je znašala tri minute in pol, tako da večjih možnosti za uspeh niso imeli. Na polovici dirke, ko so se kolesarji pričeli drugič vzpenjati na 369 metrov visoki Montevecchio pa je prišlo do prvih pravih napadov. Giovanni Visconti je bil zelo aktiven in poskrbel je, da se je v ospredju znašlo vsega okrog 20 kolesarjev. Med njimi sta bila tudi Grega Bole in Primož Roglič.

Ob tretjem in obenem zadnjem vzpenjanju na Montevecchio pa so mišice spet pokazali člani italijanske reprezentance. Diego Ulissi in Vincenzo Nibali sta ostro napadala. Tudi Visconti pri tem ni zaostajal. Na vrhu vzpona je trojica imela 50 sekund prednosti pred skupinico devetih kolesarjev, med katerimi sta bila tudi Bole in Roglič. Do cilja pa je bilo še več kot 60 kilometrov.

30 kilometrov kasneje je ta razlika znašala še več kot dve minuti, medtem ko je v ozadju deveterico ujela večja skupina kolesarjev. Pet kilometrov pred ciljem so imeli trije ubežniki še vedno minuto prednosti. V zaključku pa pravega boja za zmago ni bilo. Diego Ulissi je zmagal, drugi je bil Giovanni Visconti, tretji pa Vincenzo Nibali. Skupina skoraj 40 kolesarjev se je 31 sekund za zmagovalcem udarila za četrto mesto.

Sprint je dobil Kristian Sbaragli, ki je ugnal Grego Boleta. Ta je na dirki osvojil peto mesto. V tej skupini je bil tudi Radoslav Rogina (Adria Mobil), ki je bil 20. Izjemno aktiven Primož Roglič je dirko končal na 36. mestu. Bole je tako dokazal, da je še vedno dobro pripravljen, in da si je izbor v slovensko reprezentanco za nastop na svetovnem prvenstvu zaslužil. V Richmond bo reprezentanco popeljal selektor Gorazd Štangelj.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ