Grega Bole šesti v Španiji!

Grega Bole šesti v Španiji!
12.09.2013 AVTOR: D. Z.
Na dirki po Španiji je bila na sporedu 17. etapa. Dobil jo je Bauke Mollema, medtem ko je šesto mesto osvojil Grega Bole. V skupnem seštevku brez sprememb.

Za kolesarji je na diri po Španiji je bil še zadnji dan premora. Čaka pa jih peklenski zaključek dirke. A najprej je bila tudi 17. etapa. Takoj po startu sta se v pobeg podala Aramendia in Hansen. Hitro sta si privozila skoraj deset minut prednosti, a v ozadju so v glavnini ritem narekovali predvsem kolesarji Lampreja Meride.

Tako ubežna dvojica nikoli ni imela možnosti, da bi se lahko udarila za etapno zmago. Glavnina ju je namreč ujela dobrih 20 kilometrov pred ciljem. Še predtem pa je prišlo do hude selekcije v vožnji na veter. V ospredju je ostalo okrog 60 kolesarjev in deset kilometrov pred ciljem je sledil napad Diega Ulissija.

A Italijana so že po nekaj kilometrih ujeli. Zdelo se je, da bo zmagovalca odloči sprint te skupine, a je kilometer pred ciljem napadel Bauke Mollema. Nizozemec je vztrajal vse do cilja in se je lahko veselil zaslužene zmage. Skupina v ozadju se je tako lahko pomerila za drugo mesto. To je pripadlo Hagnu, tretji pa je bil Richeze. Odlično je zaključek izpeljal tudi Grega Bole, ki je zasedel šesto mesto.

V skupnem seštevku povsem na vrhu ni prišlo do sprememb, saj še naprej vodi Vincenzo Nibali. Zato pa sta, ker sta se v vožnji na veter znašla v ozadju, več kot minuto izgubila Domenico Pozzovivo in Thibaut Pinot. V njuni skupini se je pripeljal tudi Jani Brajkovič.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ