Grega Bole ugnal tudi Rebellina, Matej Mugerli ob rojstvu hčerke še drugi v zahtevnem zaključku

Grega Bole ugnal tudi Rebellina, Matej Mugerli ob rojstvu hčerke še drugi v zahtevnem zaključku
09.05.2014 AVTOR: D. Z.
Grega Bole je na dirki na Poljskem dobil uvodno etapo in prevzel vodstvo. Matej Mugerli je v tretji etapi dirke po Azerbajdžanu zasedel drugo mesto.

SZLAKIEM GRODOW PIASTOWSKICH: Grega Bole takoj pokazal pravo formo
Na poljskem se je začela že 49. etapna dirka prve kategorije Szlakiem Grodow Piastowskich. Na tej dirki nastopajo kar trije Slovenci. Poleg Grege Boleta (Vini Fantini) še člana Meridiane Robert Jenko in Blaž Furdi.

Za Furdija je to prva dirka po odsluženi kar dveletni prepovedi nastopanja. Prva etapa je bila dolga skoraj 160 kilometrov. Start je gosilo mesto Swidnica, cilj pa Dzierzoniow. Že prva izmed treh etap - zadnji dan bo na sporedu še 30 km dolg kronometer - je bila zelo razgibana.

In klanci so poskrbeli za hudo selekcijo. V ospredju je ostala osmerica kolesarjev, med katerimi je bil Grega Bole, pa tudi legendarni Davide Rebellin. Boleta je v zaključku prav Rebellin še najbolj ogrozil, a tudi izkušeni Italijan ni bil kos slovenskemu predstavniku.

Bole se je po štirih težkih urah veselil zaslužene zmage in tudi prevzema vodstva v skupnem seštevku. Rebellin je bil drugi, Bentseder pa tretji. Prva zasledovalna skupina je za njimi zaostala za 42 sekund, glavnina pa za pet minut. Jenko in Furdi sta ciljno črto prečkala v skupini, ki je izgubila 17 minut.

DIRKA PO AZERBAJDŽANU: Mugerli nadaljuje z uvrstitvami pod sam vrh

Po izjemnem uspehu in zmagi Primoža Rogliča v drugi etapi dirke prve kategorije po Azerbajdžanu kolesarji Adrie Mobila nadaljujejo z izjemnimi predstavami.

Tokrat je bila na sporedu etapa, ki se je začela in končala v Qabali. Vmes pa so morali kolesarji premagati zelo razgiban teren, pa čeprav lahko govorimo zgolj o enem kategoriziranem vzponu nekje na polovici dirke. To je bil vzpon druge kategorije.

180 kilometrov dolga dirka se je odločila šele na zaključnem vzponu do dobrih sedemsto metrov visokega mesta Qabala. Trije ubežniki Stevič, Vaubourzeix in Hinkiez so bežali vse od 20 kilometra naprej, glavnina pa jih je ujela zgolj kilometer pred ciljem.

Takrat se je vnel pravi boj za etapno zmago, dodatno oviro pa je predstavljal še zaključni vzpon. Ciljno črto je prvi prečkal kolesar moštva MTN Qhubeka Youcef Reguigui. Matej Mugerli, ki je včeraj dobil tretjo hčerko – Taji in Karin se je pridružila še Larisa – je tokrat zasedel drugo mesto.

Kristian Haugaard je bil tretji. V skupnem seštevku je vodstvo obdržal William Clarke. Roglič ostaja najboljši na gorskih ciljih, Mugerli pa po točkah. Mugerli je pred kraljevsko četrto etapo tretji v skupnem seštevku in zaostaja za sedem sekund. Rogina je peti in ima tri sekunde več zaostanka. Štimulak je z istim zaostankom 18.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ