Grega Bole za eno leto na Poljsko

Grega Bole za eno leto na Poljsko
31.10.2014 AVTOR: D. Z.
Letos še član ekipe Vini Fantini Grega Bole bo v sezoni 2015 vozil za zelo močno poljsko ekipo CCC Polsat.

Iz poljskega moštva CCC Polsat, za katerega vozi tudi izkušeni Davide Rebellin, naj bi že potrdili, da so podpisali enoletno pogodbo s slovenskim kolesarjem Grego Boletom. Grega Bole je letos nastopal za kontinentalno moštvo Vini Fantini in zares blestel na dirkah prve kategorije, pa tudi ekstra kategorije. Nenazadnje je kot član slovenske reprezentanca nastopil tudi na svetovnem prvenstvu v Španiji.

Med drugim je letos na dirki Grodow Piastowskich premagal prav prej omenjenega Rebellina. Tudi v zaključku sezone je blestel na italijanskih enodnevnih dirkah. Sicer pa se na Poljskem kolesarstvo zares hitro razvija, pričakujemo pa lahko še večji preskok, saj so letos bili poljski kolesarji, ki sicer zastopajo tuja moštva, nadvse uspešni. Omenimo najboljšega gorskega kolesarja na dirki po Franciji Rafala Majko (Tinkoff Saxo), ki je dobil tudi dve etapi na Touru in takoj zatem še dirko po Poljski.

Potem Przemyslaw Niemiec (Lampre Merida), ki je dobil etapo na dirki po Španiji. In ob koncu sezone še izjemen podvig. Michal Kwiatkowski je v Španiji postal svetovni prvak. CCC Polsat pa je najmočnejše poljsko moštvo s prokontinentalno licenco, ki nastopa na številnih močnih mednarodnih dirkah. Zanje je pred sezono 2015 podpisal tudi Stefan Schumacher.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ