Grega Bole za konec 6., Christopher Horner veliki zmagovalec!

Grega Bole za konec 6., Christopher Horner veliki zmagovalec!
15.09.2013 AVTOR: D. Z.
S sprintom v Madridu, zmago Micaela Matthewsa in šestim mestom Grege Boleta se je končala 68. dirka po Španiji. Končni zmagovalec pa Christopher Horner.
Christopher Horner je rdečo majico oblekel v petek, v soboto pa je na znamenitem Angliruju minimalno prednost pred Vincenzom Nibalijem uspel še povečati. V nedeljo ga je tako čakal prav spektakel do Madrida.

Kolesarji so morali po treh tednih nastopanja premagati še dobrih sto kilometrov dolgo preizkušnjo od Leganesa do Madrida. Obetal se je sprinterski obračun. Presenetiti pa sta jih poskusila ubežnika Aramendia in Vanotti. A bila sta ujeta še pred zaključkom in tako je bilo seveda jasno, da se bodo za zmago udarili še "preživeli" sprinterji.

Sprint je dobil mladi, 22-letni Avstralec Michael Matthews. Premagal je precej bolj izkušenega Tylerja Farrarja. Tretji je bil Nikias Arndt. Odlično šesto mesto je v tem sprintu zasedel Grega Bole.

Christopher Horner je pri 41 letih slavil prestižno zmago v skupnem seštevku. Tako je postal najstarejši zmagovalec ene izmed treh tritedenskih dirk. Je tudi prvi Američan, ki mu je uspelo dobiti dirko po Španiji. Drugi Vincenzo Nibali - sicer zmagovalec iz leta 2010 - je za njim zaostal za 37 sekund. Na tretjem mestu je dirko končal Alejandro Valverde. Prav kolesar Movistarja je bil najboljši v seštevku točk. Najboljši na gorskih ciljih je bil Nicolas Edet. Najboljša ekipa je bil Euskaltel Euskadi. Najboljši v kombinaciji pa Horner.

Jani Brajkovič - vodilni po uvodnem ekipnem kronometru - je dirko končal na 26. mestu. Grega Bole pa je bil 97.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ