Grega Bole za konec 7., Dayer Quintana dobil dirko

Grega Bole za konec 7., Dayer Quintana dobil dirko
24.01.2016 AVTOR: D. Z.
Končala se je tudi dirka po San Luisu. Dobil jo je Dayer Quintana. Zadnja etapa je pripadla Jakubu Mareczku. Grega Bole 7.

Sprint glavnine
Končala se je tudi že 10. Dirka po San Luisu v Argentini. Zadnja, sedma etapa je bila pisana na kožo sprinterjem. Etapa je potekala v San Luisu in je bila dolga 120 kilometrov. V majici vodilnega v skupnem seštevku je etapo začel Dayer Quintana, sicer kolesar Movistarja. Najprej je prišlo do pričakovanega pobega. Peterica se je zbrala v ospredju.

Skupino so sestavljali Robin Carpenter (Holowesko Citadel), Elias Tello (Čile), Juan Curuchet (Argentina), Emmanuel Guevara (San Luis) in Mauricio Muller (SEP San Luis). Njihova prednost je znašala nekje med 40 sekund in ene minute. Vse pa so imeli pod nadzorom člani ekip, ki so še računali na etapno zmago. Torej, italijanska reprezentanca, Tinkoff in Etixx Quick Step. 10 km pred ciljem je bilo pobega konec in takrat je bilo jasno, da bomo videli sprint glavnine.

Zmagovalec znan po fotofinišu
Tokrat smo videli zares napet sprint. Jakub Mareczko in Elia Viviani, oba člana italijanske reprezentance, sta se udarila za zmago in zmagovalec je bil jasen šele po fotofinišu. To je bil Mareczko. Viviani je bil drugi, tretji pa Jason Lowndes. Svetovni prvak Peter Sagan je bil četrti. Izkazal se je tudi Grega Bole, ki je etapo končal na sedmem mestu. Veliki junak dirke pa Dayer Quintana.

23-letni Kolumbijec v dresu Movistarja je za 20 sekund ugnal Eduarda Sepulvedo in za 35 starejšega brata Naira Quintano. Sledili so Lopez, Koševoj, Torres, Majka, Acevedo, Villalobos in Cardoso. Na dirki so nastopali štirje Slovenci. Jan Polanc je dirko končal na 23. mestu. Zaostal je za osem minut in 40 sekund. Grega Bole je bil 27., Matej Mohorič 53. in Jani Brajkovič 66.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ