Grega Bole za rojstni dan bežal, dirka Dumoulinu

Grega Bole za rojstni dan bežal, dirka Dumoulinu
13.08.2017 AVTOR: D. Z.
Tom Dumoulin je dobil dirko BinckBank Tour. Zadnjo etapo je dobil Jasper Stuyven. Grega Bole, ki je praznoval 32. rojstni dan je sodeloval v pobegu dneva.

Končala se je tudi prestižna etapna dirka BinckBank Tour, v preteklosti poznana pod imenom Eneco Tour. Gre za dirko World Toura.

Predvsem zadnji dve etapi sta bili nadvse zahtevni, potekali pa sta po potem nekaterih znamenitih aprilskih klasik. V zadnji etapi od Essna do vrha vzpona na Geraardsbergen je vodstvo v skupnem seštevku branil Tom Dumoulin. Nizozemec je bil tudi na 194 kilometrov dolgi zaključni preizkuišnji prepričljiv. A najprej so besedo dobili ubežniki.

Med njimi je bil tudi Grega Bole (Bahrain Merida). Pridružili pa so se mu Elia Viviani, Tony Martin, Jay Thomson, Kenny Dehaes, Elmar Reinders, Tim Jonas Rickaert in Preben Van Hecke. Kolesarji so se med drugim morali kar devetkrat povzpeti na Muur van Garaardsbergen. V ospredju je napadel Viviani, sledil pa mu je Martin, medtem ko je tudi v glavnini takoj prišlo do napadov. Bole je vodilne uspel ujeti, vendar pa se jim je tudi glavnina že zelo približala.

Ubežnike je skupina najmočnejših ujela, ko je napadel Peter Sagan. Sledilo je zadnjih 20 kilometrov. Skupine so se polovile in z napadi so poskušali tudi Sagan, Van Avermaet, Gilbert … Lukas Postlberger je vztrajal najdlje, a tudi on neuspešno. Tri kilometre pred ciljem so se spet združile tri manjše skupinice in takrat je napadel Jasper Stuyven. Hitro si je privozil manjšo prednost, medtem ko so se v ozadju prepirali, kdo bo prevzel odgovornost za lov. Po dolgem oklevanju so to storili člani Quick Stepa, vendar pa je bilo prepozno.

Stuyven je bil dovolj močan in se je veselil etapne zmage. Ohranil je sekundo prednosti pred skupino 12 zasledovalcev. Sprint za drugo mesto je dobil Gilbert, tretji pa je bil Tom Dumoulin. Prav slednji je dobil dirko v skupnem seštevku. Tim Wellens je končal na drugem mestu. Zaostal je za 17 sekund, tretji pa je bil Stuyven, ki je izgubil 46 sekund. Sledijo Van Avermaet, Naesen, Valgren, Sagan, Boom in Gilbert. Najboljši Slovenec Luka Pibernik je dirko končal na 42. mestu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ