Grega Bole: 29 startov v 36 dneh in odlična popotnica

Grega Bole: 29 startov v 36 dneh in odlična popotnica
16.06.2016 AVTOR: D. Z.
Grega Bole se vrača na dirko po Sloveniji. Z lepo popotnico. V nedeljo je dobil dirko po Koreji. A prav zato tudi utrujen ...

Izjemna popotnica pred Slovenijo
Grega Bole ima za sabo vsekakor naporen prvi del sezone. Začetek je bil nadvse uspešen, potem pa mu je načrte prekrižal grd padec na dirki Amstel Gold Race. Kljub poškodbi je nastopil na dirki po Italiji in takoj zatem še na dirki po Koreji, ki jo je na presenečenje mnogih tudi dobil.

»Zame je to sploh prva zmaga v skupnem seštevku na katerikoli etapni dirki. Tudi zato je nekaj posebnega. Te zmage res nisem pričakoval, vendar pa se je vse izšlo. Predvsem taktika je bila tista prava. Najprej sem v prvih etapah večkrat poskusil, vendar pa so vsi dirkali proti meni. Potem sem se odločil, da bom počakal na zadnjo težjo etapo. Tam pa mi je uspelo, « je priznal Grega Bole.

"Vsaj doma sem "
Vidno utrujen. V zadnjih 36 dneh je namreč imel kar 29 startov. Takoj po dirki po Italiji pa je bil vsega dva dni doma. Po nedeljski zmagi je končno spet pripotoval domov, zdaj pa ga že čaka nova dirka. Domača dirka po Sloveniji.

»Vsaj doma sem. Sem pa pred dirko sproščen in nimam posebnih pričakovanj. Tudi trasa sama mi ni ravno najbolj všeč, tako da ne morem veliko pričakovati. Upam, da se bom po tej dolgi poti nekako aktiviral, pa čeprav še ne vem, kako mi bo to uspelo, « je še pojasnil Bole, sicer član moštva Nippo Vini Fantini.

Razlog je predvsem v časovni razliki: »Je kar težko. Okrog šestih popoldne se že kar borim, da še ostanem buden, ob štirih zjutraj pa sem poln energije. A dejstvo je, da je bila ekipi pomembnejša dirka po Koreji. « A še kako aktiven bo moral biti že v prvi etapi. Prav ta je tista, ki mu je še najbolj pisana na kožo, saj je dovolj razgibana, da bi nekateri sprinterji lahko izpadli iz igre za zmago.

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ