Grega Bole: Vsak kolesar na Touru upa na čudež

Grega Bole: Vsak kolesar na Touru upa na čudež
28.06.2017 AVTOR: D. Z.
Grega Bole bo eden izmed štirih slovenskih kolesarjev na dirki po Franciji. Je odlično pripravljen, njegova naloga pa - pomagati Sonnyju Colbreliju.

“Moram priznati, da sem zelo dobro pripravljen. Z ekipo smo bili na višinskih pripravah. Na Dauphineju sem bil s formo kar zadovoljen. Zdaj se je ta še nekoliko dvignila.

Tako zadovoljen se je Grega Bole odpravil v Nemčijo, kjer se bo začela dirka po Franciji. Bole je dobro formo potrdil tudi na državnem prvenstvu. Zaostal je zgolj za Luko Mezgecem, a je na vzponu ostro napadel in ujeli so ga šele dva kilometra pred ciljem. Formo je torej dobro načrtoval, v Franciji pa bo njegova naloga jasna. Tako kot večji del te sezone bo v sprintih pomagal Sonnyju Colbrelliju:

“Upam, da bom na Touru konkurenčen najboljšim. Vemo, da šele druga konkurenca, drugi kolesarji pokažejo, kako dobri smo mi. Na Tour odhajam optimistično. Mislim, da smo zelo dobra ekipa. Imamo Sonnyja, ki smo mu že vso sezono zvesti. Upamo, da se bo boril za etapne zmage in se bo potem spustil tudi v boj za zeleno majico. ” Torej. Zaupana mu je vloga pomočnika. Z Borutom Božičem sta kar ključna pomočnika. Kljub vsemu pa si prav vsak kolesar želi, da bi tudi sam dobil priložnost za zmago:

“Vsak kolesar, ki je na Touru upa na čudež. Tudi sam si potihoma želim, da bi kakšen dan bil moj dan. Ampak, to je Tour. Na treh sem že nastopil in vem, kako je. Težko karkoli napovem. Forma je dobra, zdrav sem. To je najbolj pomembno. Odhajam pa optimistično, kmalu bomo videli, kam lahko posežemo. Tu štejejo zmage. Če bi zmagal, bi bil zelo zadovoljen, a na Touru je to še težje. ” V moštvu Bahrain Merida bodo na dirki po Franciji nastopili kar trije Slovenci. Boletu se bosta pridružila še Borut Božič in Jani Brajkovič. Prav vsi trije so v preteklosti že spoznali, kako zahteven je lahko tritedenski Tour de France.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ