Grega Bole: Zmaga najmočnejši

Grega Bole: Zmaga najmočnejši
26.06.2017 AVTOR: D. Z.
Grega Bole po 2. mestu na DP: "Ni se mi izšlo, poskusil sem. Bil sem blizu, a so me tik pred ciljem ujeli. Grem pa optimistično naprej." Intervju v nadaljevanju.

Luka Mezgec je priznal, da ste bili vi danes najmočnejši.
Najmočnejši zmaga, tako da če bi bil, potem bi zmagal. Ampak naše prvenstvo je tako, kot je. Okoliščine tudi. Sam sem s formo vsekakor zadovoljen. Ni se mi izšlo, poskusil sem. Bil sem blizu, a so me tik pred ciljem ujeli. Grem pa optimistično naprej.

Kako ste doživeli ta sprint za zmago?
Ujeli so me dva kilometra do cilja, tako da nisem imel več moči za sprint. To sploh ni bil moj sprint. Videli smo, da so Luko preostali kolesarji pripeljali zraven, tako da je bil v samem sprint veliko bolj svež.

Na startu vas je bilo kar šest iz iste ekipe. Je do olajševalna okoliščina ali pa je vse skupaj še bolj obremenjujoče?
To, da je kar šest slovenskih kolesarjev v eni World Tour ekipi se je zgodilo prvič. Vsekakor je bila to naša prednost, a na žalost se nam ni izšlo. Ampak, v kolesarstvu ne moremo pričakovati, da bo vedno zmagala najboljša ekipa.

Ste razočarani?
Nad samim dirkanjem nisem razočaran. Sem nad nekaterimi drugimi dejavniki. Nad svojo formo in predstavo pa nisem. V zadnjem krogu sem na klancu poskušal z napadom, vendar se ni izšlo. Do cilja je bilo še kar nekaj. Ostal sem sam in bilo je težko.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ