Gregor Gazvoda 5. ZDA, Kristjan Koren Vivianiju pomagal do zmage!

Gregor Gazvoda 5. ZDA, Kristjan Koren Vivianiju pomagal do zmage!
03.06.2013 AVTOR: D. Z.
2. etapo na dirki Criterium du Dauphine je v sprintu dobil Elia Viviani, v Filadelfiji je peto mesto zasedel Gregor Gazvoda.

Criterium du Dauphine
Na dirki Criterium du Dauphine je zmagovalca druge etape od Chatela do Oyonnaxa odločil šele sprint glavnine. Kolesarji so sicer morali premagati kar šest kategoriziranih vzponov, a kljub temu v glavnini ni prišlo do prav selekcije. Po pol ure dirkanja je prišlo do prvega pravega pobega. Ubežniki so bili štirje. Molard, Gerrard, Mendes in Damuseau.

A tokrat niso imeli nikakršnih možnosti za uspeh. V zaključku je postalo jasno, da se bodo med sabo udarili sprinterji. Kolesarji moštva Cannondale – tudi Kristjan Koren – so Elio Vivianija pred sprintom pripeljali v odličen izhodiščni položaj in mladi, komaj 24 letni Italijan je to znal izkoristiti.

Potem, ko mu na dirki po Italiji nikakor ni uspelo dobiti etape, se je tokrat veselil zaslužene zmage. Po dobrih 190 kilometrih dirkanja je premagal Giannija Meersmana in Tonyja Gallopina. Brez večjih težav je junak prve etape David Veilleux ubranil vodstvo v skupnem seštevku.

Filadelfija
V Filadelfiji je bila na sporedu enodnevna krožna dirka druge kategorije. Prav na zadnjem vzponu 193 kilometrov dolge preizkušnje je odločilen napad uspel izvesti Kiel Reijnen. Američan, ki brani barve moštva UnitedHealthcare je nadaljeval v samostojnem pobegu in prednost pred vse manjšo glavnino mu je uspelo ohraniti vse do cilja.

Tam se je veselil zaslužene zmage. Sedem sekund za njim je ciljno črto prečkal Jesse Anthony, tretji je bil z 11 sekundami zaostanka Joey Roddkopf. Odlično je dirko odpeljal tudi Gregor Gazvoda. Ta je zaostal za 15 sekund, zasedel pa je peto mesto. Gazvoda je letos član moštva Champion System.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ