Gregor Gazvoda prihaja v Adrio Mobil

Gregor Gazvoda prihaja v Adrio Mobil
14.11.2016 AVTOR: D. Z.
Adria Mobil je popolnjena. Pogodbo je podpisal še Gregor Gazvoda.

»KK Adria Mobil ima ekipo za sezono 2017. « Tako so pri novomeškem moštvu zapisali v izjavi za javnost. Zadnji kolesar, ki se bo ekipi pridružil pa je izkušeni Gregor Gazvoda. Govorimo o izkušenem Ptujčanu, ki se lahko pohvali tudi z nastopanjem na dirkah najvišje ravni, saj je bil leta 2012 član francoskega moštva AG2R.

Gazvoda ima 35 let, vrača pa se po enoletnem tekmovalnem premoru. Leta 2015 je bil član moštva Kinan Cycling Team. Govorimo o kolesarju, ki je že večkrat zastopal slovensko reprezentanco predvsem v vožnjah na čas. V tej disciplini je tudi večkratni državni prvak. Pohvali pa se lahko tudi s tem, da je leta 2011 dobil iz leta v leto prestižnejšo dirko Tour of Qinghai Lake. Kariero je začel v Perutnini iz Ptuja, kjer je preživel tudi največ časa. Gazvoda se bo zdaj pridružil naslednjim kolesarjem: Radoslav Rogina, Jure Golčer, Gašper Katrašnik, Andrea Borso, Dušan Rajović, Gorazd Per, Žiga Horvat, Žiga Grošelj in Jon Božič.

»Imamo tri izkušene kolesarje in sedem mladih. Pričakujem, da bodo mladi vlekli voz skozi sezono. Dokazali so že, da so talenti in sedaj morajo to dokazati tudi med elito. Starejši jim bodo stali ob strani in jih usmerjali, ko bo to potrebno in jim nudili podporo, « je v uradni izjavi za javnost dejal trener Boštjan Mervar: »Veliko pričakujem od Dušana Rajovića, ker je v zaključkih dirk zelo hiter. Takega kolesarja krvavo potrebujemo. Na najtežjih dirkah, kot so dirke po Sloveniji, Hrvaški in Avstriji računam predvsem na izkušenejši del ekipe. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ