Greipel poškodovan, Dumoulin odpovedal še dve dirki

Greipel poškodovan, Dumoulin odpovedal še dve dirki
12.02.2020 AVTOR: DZ, foto: Bettini / Israel Start Up Nation

Andre Greipel bo zaradi poškodbe rame odsoten vsaj tri mesece. Tudi pri Jumbu Vismi se ukvarjajo s težavami. Tom Dumoulin odpovedal naslednji dve dirki.

Na vozišču je bilo nekaj vode, zaradi katere sem izgubil ravnotežje. Sprednji obroč je odneslo, sam pa sem zdrsnil proti kamnu. Z glavo in ramo naprej.
Andre Greipel

Andre Greipel

Kolesar moštva Israel Start Up Nation Andre Greipel je med treningom v Kölnu padel. Potem, ko je sprinter, ki se lahko pohvali s 156 zmagami v karieri sezono začel v Avstraliji, so se zdaj za Nemca načrti krepko spremenili.

"Na ozki cesti smo se vozili v vrsti eden za drugim, saj nam je nasproti pripeljali avtomobil. Na vozišču je bilo nekaj vode, zaradi katere sem izgubil ravnotežje. Sprednji obroč je odneslo, sam pa sem zdrsnil proti kamnu. Z glavo in ramo naprej," je podrobnosti razkril Greipel. Poškodoval si je ramo. Kljub temu pa je odkolesaril vse do doma. Kasneje je odšel na pregled in ugotovili so, da je prišlo do poškodbe rame, zaradi česar bo moral Greipel po vsej verjetnosti celo na operacijo. Zdravniki pravijo, da naj bi se Nemec lahko vrnil po treh mesecih rehabilitacije.

"Z ekipo bi moral oditi na višinske priprave, vendar pa sem moral do prestaviti. Vse dokler se ne bom spet počutil stoodstotno."
Tom Dumoulin

Tom Dumoulin
Prav nič dobro se sezona ni začela za Toma Dumoulina. Nizozemec je po ponesrečeni in s poškodbo kolena zaznamovani lanski sezoni prestopil v moštvo Jumbo Visma. Je eden izmed zvezdnikov, na katere bodo pri ekipi računali tudi na dirki po Franciji.

Tam naj bi si kapetanske vloge razdelili Primož Roglič, Tom Dumoulin in Steven Kruijswijk. Kruijswijk in Roglič tekmovalne sezone še nista začela, moral pa bi jo že Dumoulin. V zadnjem trenutku se je zaradi bolezni odpovedal nastopu na dirki po Valenciji, ki jo je dobil Tadej Pogačar. Očitno pa bolezen le ni tako nedolžna. Dumoulin bi se moral namreč te dni pridružiti ekipi, ki bo priprave nadaljevala na visoki nadmorski višini.

"Z ekipo bi moral oditi na višinske priprave, vendar pa sem moral do prestaviti. Vse dokler se ne bom spet počutil stoodstotno. Spremenili bomo tudi program dirk, tako da bom izpustil Tirreno-Adriatico in Milano-Sanremo. Tako si bom lahko povsem opomogel. Škoda, saj sem se resnično odlično počutil in sem komaj čakal, da začnem sezono," je na Instsagramu zapisal Tom Dumoulin.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ